Kemal Derviş, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, 20 yıl öncesi Türk diplomatların kalıplaşmış sorunlarla ilgili sorularla karşılaşırken bugün Somali'den Suriye'ye iklim değişikliklerinden küresel ısınmaya kadar dünyada önemli rol üstlenen bir ülke olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin mali disipline sadık kalmasını takdir ettiğini, Merkez Bankasının bağımsızlığını, düzenleme kurullarının işleyişini ve bütçe disipline bağlı kalmasının ekonomik başarıda önemli bir etken olduğunu söyledi. ''Umarım bu şekilde devam eder,'' diye konuştu.
Türkiye'de her türlü sorunun barışcıl yöntemlerle ve saygı çerçevesinde çözüleceğine inandığını kaydeden Derviş, barış sürecinin de Türkiye'nin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Kendisini bazen bir dünya insanı, zaman içinde evini özleyen bir Türk olarak tanımlayan Derviş, Türkiye'de de liderlerin ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda ABD'de olduğu gibi birlikte mesaj vermesi gerektiğini söyledi. ''Bir millet, bir ses olma anlayışı etnik ayrımcılıktan ziyade, ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda bir araya gelmek olarak algılanmalı. ABD'de Bush'un kütüphanesinin açılışı için asıl tüm eski başkanlar bir araya gelebiliyorsa, bu Türkiye'de de gerçekleştirilmeli,'' diye konuştu.
Amerikan Türk Dernekleri Asemblesi (ATAA)
Kemal Derviş'ten Dr. Mehmet Öz'e Kahveli Gönderme
- Amerikan Türk Dernekleri Asemblesi (ATAA)
- Hits: 3226
Turk Avenue - Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi tarafından Washington, DC'de düzenlenen 33. Olağan Liderlik Konferansı'nda Türk kahvesi dikkat çeken tanıtım ürünlerinden biri oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı'nın eski başkanı ve Bakan Kemal Derviş'in katıldığı ''Wake Up and Smell the Turkish Coffee'' başlıklı toplantının oturumuna Türk kahvesi içerek başlarken, ATAA eski Başkanı Günay Evinch, ''Türk kahvesinin yerini hiç bir kahve tutamaz,'' diyerek Dr. Mehmet Öz'ün programında Yunan kahvesi olarak kahveyi tanıtmasına göndermede bulundu. Kongre üyesi Virginia Foxx da Türk kahvesi ikram edilen standta Gizem Salcıgil ve arkadaşları ile poz verdi.