
Toplam 50'ye yakın kişinin çalıştığı restoranın dekoru ve düzeni itibariyle abartılı bir güzelliğe sahip değil. Bar ve yemek yenen kısımlar ayrı bölmelerde. İsteyen içerde isteyen dışarda Cravings’in yemeklerini tadma şansına sahip.
Ömer Latif Cengiz, Ankara Yenişehir Koleji mezunu. Florida’da isletme okuduktan sonra da Cravings’te çalışmaya başlamış. İlk açıldığı günlerde 300 dolar ciro ile işe başladıklarını, 600 dolar kazandıklarında sevindiklerini söylüyor. Zamanla işlerin gelişmesiyle mekan büyümüş.
Hollywood’ta bir mekanın haberi yapılır da, gelip giden ünlü yıldızlar sorulmaz mı? Ancak Cengiz öyle çok da övünülecek birşey gibi bahsetmedi. Yıldızların gelip yemek yemesi çok sıradan bir olaymış gibi, “Hergün birileri geliyor işte” dedi. Oysa Sultanahmet’teki Meşhur Sultanahmet Köftecisi’nin duvarları geliyor akla. Baştan sona ünlü sanatçıların resimleri, mekan hakkındaki düşünceleriyle dolu. Neyse dönelim yıldızlara. Mekanda yemek yiyenler arasında Don Johnson, Kevin Costner isimler ilk akla gelenler.
Cengiz her ne kadar soğukkanlılıkla bahsetse de aktörlerden o da ilk geldigi yıllarda heyecan yasamamış değil tabii ki. “İlk geldigim yıllardı. O zaman Charles Branson çok populerdi. Bir gün restorana filmlerde gördüğüm paltosu ve kıyafetiyle geldi. O gün çok heyecanlanmıştım. Hayranı olduğum insanı karşımda görmek şaşırtmıştı beni.”
Sunset Bulvarı üzerinde iki kişi yemek yemenin maliyeti nedir acaba? Cengiz, “Yenilen yemek türüne göre değişir ancak ortalama 25-100 dolar arası” diyor. Gerçi 25 dolar ile 100 dolar arasında bayağı bir fark var ama Cravings’e yolunuz düşerse cüzdanınızı önce bir kontrolden geçirin.
DİĞER TÜRKLER
Bölgede başka Türk restoranı ya da işletmesi var mı? Öyle ya eğer bir Türk bir yere bir restoran açmışsa birkaç hafta sonra karşı caddede aynı türde bir restoran görmek cok sıradışı bir sey değil. Şimdilik Cravings’in kaşısında ya da çevrede Türkler’in sahip olduğu bir işletme yok. Bu haberden sonra belki olur!
Zaten bölgede yaşayan Türkler genelde mühendislik, bilgisayar gibi konularda yoğunlaşmışlar. Ögrencilerin de hatırı sayılır bir sayısı bulunuyor. “Buralarda seramik ürünleri, nazar boncuğu, lületaşı filan satmayı deneyen çok oldu ama tutunamadı. Bu biraz sabır ve inat işi. Hiçbir şey bir günde olmuyor. Sabırlı olmak lazım” diye konuşuyor Cengiz.