Metin Şentürk’ten TADF’ye Ziyaret

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Birleşmiş Milletlerde bu hafta düzenlenecek konferanslar için New York'ta bulunan şarkıcı Metin Şentürk ve ekibi, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, 3 Aralık'ta New York'ta " Körlerin Maestrosu" adlı büyük bir konser vereceklerini belirterek, 60 engelli sanatçının konserde performans sergileyeceğini belirtti.

 

Engelli olmanın zorlukları aşmak için sorun olmadığını belirten Şentürk, tüm dünyaya engellilerin neler yapabileceğini göstermesi açısından da konserin evrensel bir çalışma olduğunu belirtti. Konserin ilk New Yorkta başlayacağını ve daha sonra 26 ülkeyi dolaşacaklarını belirten Şentürk, senfoni orkestrasında çalınacak müzikler arasında "God Father", "Schindler List" gibi bestelerin yer alacağını belirtti. Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Şentürk, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Amerika'daki önemini çok iyi bildiğini belirterek, önceki yıllarda Türk Günü Yürüyüş ve Festivali'ne katilarak, konser verdiğini ve çok memnun kaldığını belirtti. Amerika'da yapacakları faaliyetlere destek isteyen Şentürk, "sizlerle daha güçlü olacağız" mesajını verdi.

TADF Başkanı Çınar da Metin Şentürk ve ekibinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, TADF'nin her konuda kendilerine tam desteklerinin olacağı mesajını verdi. Bilhassa Amerikan medyasına 3 Aralık'ta yapacakları konser konusunda ellerinden gelen tanıtım ve duyuruları ileteceklerini belirten Çınar, "sizlerin başarısı, ülkemizin başarısı olacaktır" dedi. 13 Eylül'de Birleşmiş Milletler'de konuşma yapacak olan Şarkıcı Metin Şentürk, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in kendilerine verdigi desteklerinden dolayı da teşekkür etti. (USA SABAH)

Facebook

Youtube