Naci Koru, Konsolosluklardaki Yeni Dönemi Yurtdışında Yaşayan Türklere Anlattı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması ikinci günü öğleden sonraki oturumunda "Türk Dış Politikası ve Konsolosluk Hizmetlerinde Yeni Dönem" konusu ele alındı. Oturuma Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru katıldı. Bakan Yardımcısı Koru konuşmasında Türk dış politikasının son yıllardaki yükselişine değindi

Kısa konuşmanın ardından soru-cevap kısmına geçildi.

 

Sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle JW Marriott'taki STK Buluşması'ndan bir araya gelen Koru'nun sözlerindeki satır başları şunlar oldu:

 

"0312 2922929 numaralı telefondan çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz. Bu çağrı merkezlerimizde 26 görevli çalışıyor. İşleyişi bizzat kontrol ediyorum. Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlarımız, askerlik, pasaport, nüfus, evlenme, vatandaşlık, noterlik gibi konsolosluk işlemleri hakkında merak ettikleri sorulara cevap alabilirler."

 

"Konsolosluklarda vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesinin arttırılması yolunda çağrı merkezi büyük bir görev üstleniyor."

 

"Konsolosluk işlemlerini en kısa zamanda en kolay şekilde tamamlayabilmek için çalışıyoruz."
"E-konsolosluk hizmetini de geliştirmeye devam ediyoruz."

 

"Yerel siyasete katılımına ilgi göstermenizi bekliyoruz. Bulunduğunuz ülkede siyasi temsilci olmanız bizler için de orada yaşayan Türk toplumu için de oldukça önemli."

 

"Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkenin dillerini çok iyi öğrenmelerini istiyoruz."
"Çok fazla insanımızın olmadığı yerlerde geçici konsolosluk hizmeti veriyoruz."

Facebook

Youtube