Bergen Camii Son Sürat Ramazan’a Hazırlanıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

New Jersey Paterson'daki Ulu Camii'nin alınmasından yaklaşık 30 yıl aradan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile New Jersey'nin Cliffside Park şehrinde bölgedeki Türk vatandaşların satın aldığı Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi'nde üçüncü etap inşaa ve tamirat işleri tamamlandı. Ocak ayında başlanan giriş bölümü, abdesthane, özürlü ve genel tuvaletler, cenaze odası, mutfak, ofis kısımları Mayıs ayı sonu itibariyle tamamlandı. Türk toplumunun ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile yürütülen faaliyetlerde son etap olarak bahçe ve sınıf düzenlemeleri ile günlük bazı ihtiyaçların giderilmesi planlanıyor. Ocak-Mayıs 2012 döneminde 75 bin dolar bağış toplayan camii yönetimi, pek çok masrafı da gönüllülerin yardım ve hibesi ile giderdi.


 

Ramazan ayında verilecek iftarlarda kullanılacak masa ve sandelyeler, televizyon ve ayakkabılık hayırseverler tarafından camiye bağışlanırken, tamiratın devam ettiği süre zarfında Türk devlet yetkilileri tarafından da ziyaret edilen bina büyük beğeni topladı.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in Mayıs ayı başında ziyaret ettiği camiyi, Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali için New York'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç ziyaret etti. Ziyaretlerde camideki çalışmaları görmekten büyük memnuniyet duyan yetkililer, devlet-millet dayanışması ile ortaya çıkan eserin ABD'de yeni eserler kazandırılmasında da örnek olmasını temenni ettiler.

1906 yılında inşaa edilen binadaki inşaat çalışmaları bizzat cami yönetim kurulu üyesi Cavit Öncül tarafından yürütülürken, çalışmalara New York Din Ataşesi Süleyman Duman kontrolünde devam edildi. Maliyetleri yüzde 30-40 oranında ucuza yaptıklarını söyleyen Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi Başkanı İsmail Uslu, ''İşten anlayan ve sürekli çalışmaların başında duran deneyimli birinin olması işimizi hem kolaylaştırdı hem de maliyetimizi uygun hale getirdi,'' diye konuştu.

Halen caminin aylık 8800 ile 9500 dolar arasında değişen bir gideri olduğunu kaydeden Uslu, giderleri arasında imamın maaşı, imamın oturduğu evin kirası, binanın elektrik, telefon, internet masrafları ile bina alınırken kullanılan mortgage ödemeleri olduğunu vurguladı. Uslu, caminin sabit gelir olarak adlandırılabilecek tek gelir kaleminin ise Cuma günleri yapılan bağışlar olduğuna dikkat çekti. Uslu, caminin haftalık ortalama 750 dolar bağış toplandığını, bunun da masrafları karşılamaya yetmediğini ifade etti.

Bekir_Bozdag_2bergencm5Camideki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Uslu, ilk etabın caminin satın alınma işlemine, ikinci etabın ufak rötüşlarla camiyi ibadete hazır hale getirmeye, üçüncü etabın da inşaa ve tamiratlar ile caminin işlevi ve fonksiyonu tam olarak yerine getirmeye ayırdıklarını belirtti. Dördüncü etap olarak adlandırdıkları çalışmalara hız vermek için desteğe ihtiyacı olduklarını söyleyen Uslu, camide Ramazan ayı gelmeden yapmayı planladıkları işleri sıraladı, yardımseverlerden destek istedi:

İHTİYAÇ DUYULANLAR
Mutfak kısmı için: Buzdolabı, derin dondurucu, yeni pencere açılması, havalandırmanın yenilenmesi, fırın, klima
Orta girişi kat için: Bayan tuvaleti, öğrenci sınıfları, yeni camların takımlası, çocuklara yönelik desktop, dizüstü bilgisayarları, masa tenisi vs
Camii katı: Pencelere takılacak yeni camlar, klima, arka giriş kapısının yapılması, mihrab ve minber, ses düzeni.
Bahçe: Çocuklar için oyun alanı, bahçe çiti, çevre düzenlemesi, oturma grupları.

YARDIM İÇİN
www.diyanetcamii.com adresinden paypal üzerinden bağışta bulunabilirsiniz.

Bağış ve İletişim Bilgileri
T.A.R. FOUNDATION INC
BANKA: VALLEY NATIONAL BANK
HESAP NO: #041185706         
ROUTING: # 021201383
SWIFT: # MBNYUS33
   
Adres
T.A.R.F
PO.Box 2181
CLIFSIDE PARK, NJ
07010
 

Facebook

Youtube