Taypa, Mısırlılar’ı Yatırıma Getirdi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Mısır'da Cairo Cotton Center ile birlikte ABD pazarına üretim yapan Taypa, ortağıyla bu kez Türkiye'de çocuk ve erkek dış giyim üretimi için şirket kurdu. Tayteks şirketiyle Amerikan ve Avrupalı firmalara dokuma kumaş üretiminin yanı sıra Levi's, GAP, Esprit, Dockers, Timberland, Banana Republic, Nautica ve Polo Ralph Lauren gibi dünya markaları adına tasarım ve üretim de yapan Taypa, Mısırlılar'la kurduğu ortaklığı Türkiye'ye taşıdı.


 

İstanbul Büyükçekmece'de kurulan firma, Mısırlılar'la özellikle erkek, bayan ve çocuk dış giyimi üretmek için fabrika kurup çalıştırmak için İstanbul'da 200 bin lira sermayeyle Taypa ve Cairo Cotton Center firmalarının baş harflerinden oluşan T&C Garments SAE Mısır isimli şirket kurdu.

ABD PAZARINA ÜRETİM
Tay Group Başkanı Mesut Toprak, ilerleyen dönemlerde Türkiye'de de Mısırlı ortağıyla üretim yapabileceklerini söyledi. Toprak, Cairo Cotton Center (CCC) ile yaptıkları işbirliğinin verimli gittiğini ve tamamen ABD pazarına çalıştıklarını dile getirdi. CCC, 1990'dan beri faaliyet gösteriyor. Ortaklar 2010'un üçüncü çeyreğinden beri 40 bin metrekare üzerinde aylık 500 bin parça denim kapasitesi ile 150 milyon dolarlık yıllık satış gerçekleştiriyor.

Four Seasons Bosphorus'un yatırımcısı
Taypa, Tayeks, Yeni Dünya, Tays Örme, Trend, NVR firmalarını bünyesinde barındıran Tay Group Başkanı Mesut Toprak'ın faaliyet gösterdiği tek alan tekstil değil. Atik Paşa Yalısı ile Sultanahmet'teki Four Seasons otelini alarak turizm sektörüne giren Toprak, Four Seasons Bosphorus otellerinin de yatırımcısı. Astay Gayrimenkul olarak "OnaltıDokuz İstanbul" ve Avcılar Academia Apartments konut projesini hayata geçiren Toprak, yeni projelerin de yolda olduğunu söyledi. (Pınar Çelik - Sabah)

Facebook

Youtube