
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Gül ile görüştükten sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan Biden, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.
ANKA'nın bildirdiğine göre, Amerikan Büyükelçiliği, Biden’in deftere şunları yazdığını bildirdi:
“ABD’nin adına, Türkiye’nin büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına en derin saygılarımı ifade ediyorum. Bugün, dünya çapında insanlar, nasıl yönetildikleri konusunda seslerini daha çok duyurmak için çaba gösterirken Atatürk’ün, Türkiye’nin kendi gelişmesindeki demokratik ilkelere yaptığı vurgudan ilham alabilirler."
Bugün İstanbul'a geçen Joe Biden yarın ilki geçen yıl Washington'da gerçekleştirilen Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katılacak.
Biden'ın Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katıldıktan sonra Başbakan Erdoğan'ı Üsküdar Kısıklı'daki konutunda ziyaret edeceği bildirildi. Görüşmenin saat 13.30 sularında gerçekleşmesi bekleniyor.
Biden, İstanbul'da ayrıca Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir görüşme yapacak. (Hulya Polat - VoA)