Vergi Beyannamenizi Gönderirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Muhasebe alanında New Jersey eyaletinin Totowa şehrinde kurulu Atlantic Accounting, LLC'nin sahibi yeminli mali müşaviri Ozan Bacak, mükelleflere uyarılarda bulunuyor. Vergi beyannamesini göndermeden önce dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayan Bacak, öneml konuları şöyle özetliyor:


 


1. Geçmiş senenin beyannamesini alın ve control edin veya muhasebecinize götürün.

Bu basit bir şey olsa bile epey önemli bir konu.  Geçmiş senenin beyannamesi banka hesaplarınız -dolayısı ile faiz gelirleriniz- düzenli olarak aldığınız 1099’lar, sürekli düştüğünüz masraflar konusunda  hafızanızı tazeleyecek ve  unutmamanızı saşlayacaktır.
Geçmiş senelerden taşınan sermaye zararı  (Capital Loss) var ise bunu 2011 beyannamenizde kullanmayı unutmayın. Şayet 2010 yılında Roth IRA dönüşümü yaptı ve tahakkuk eden vergiyi 2011 ve 2012’ye ertelemeyi seçti iseniz gelir miktarını 2011  ve 2012 senelerinde bildirmek için gelir miktarını kontrol edin..

2. Kimlik Bilgisi Hırsızlıklarına Karşı Dikkatli olun.

Beyannamenizi elektronik olarak gönderip daha önceden adınıza ve sosyal sigorta numaranız üzerine beyanname yapılmış olduğunu öğrenmeniz yüzünüzde gülücükler açtırmayacaktır. Başka bir kötüye işaret ise IRS’ten gelecek olan “Birden fazla beyanname bilgisinin olduğu” duyurusu veya kim olduğunu bilmediğiniz bir şirketten W2 bildirilmiş olduğu duyurusudur. Birisi sizin bilgilerinizi kullanarak işe girmiş olabilir.

3. 2011 yılında daha fazla ve karmaşık formlar sizi bekliyor olabilir.

2011 yılındaki hisse senedi ve/veya diğer sermaye varlıklarının ticaretini yaptı isenizbu sene 8949 numaralı yeni bir form size bekliyor. Bu formda alım satım işlemlerini listeleyip Schedule D formuna eklemelisiniz.  Bu formda dikkat etmeniz gereken değişik kodlar bulunmaktadır ve birden fazla form doldurmanız gerekebilir.

4. Dolandırıcılara Dikkat edin.

IRS’ten e-mail mi geldi? HAYIR. Bu bir dolandırıcılık teşebbüsüdür. IRS hiç bir zaman mükelleflere e-mail veya sosyal medya üzerinden ulaşmaz ve kişisel bilgilrinizi sormaz. Eğer bir şeyden şüpheleniiyorsanız This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine şikayette bulunabilirsiniz.

5. Haytınızda Değişiklikler mi oldu?

İş mi değiştirdiniz? İş ararken masraflarınız mı oldu? Evlendiniz veya boşandınız mı? Hisse senedi mi alıp sattınız? Cocuğunuz mu oldu? Yeni araba alıp eskisini bir vakıfa mı bağışladınız? Enerji verimliliğini artıran pencere mi taktırdınız? Bunun gibi bir çok hayatınızı etkileyebilecek unsur vergi beyannamenizi de etkileyecektir.

6. Beyannamenizi siz hazırlasanız da muhasebeciniz hazırlasa da muhakkak ikinci bir kez control edin.

Hatalar olabilirç bazı şeyler unutulmuş olabilir: İkinci kez kontrol etmek her zaman için faydalıdır. Biz şirket ilkesi olarak beyannameleri devlete göndermeden önce muhakkak control ederiz ve taslak bir kopyayı mikellefe control etmesi için gödeririz. Muhasebecinizden beyannameyi göndermeden önce göz atmak istediğinizi söylemekten çekinmeyiniz.
 

Ozan Bacak'a ulaşmak için

Bacak, LLC / Atlantic Accounting
417 Totowa Rd (St. James Pl), Totowa, NJ 07512
Tel: (973) 777-7723  
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Twitter: @bacakllc  

Facebook

Youtube