Atlasjet 10. Yılında Irak ve Rusya'da Şirket Kuruyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, özellikle yakın coğrafyalar olmak üzere dış hatlarda uçtukları nokta sayısını artırmanın yanı sıra, 2012 ile birlikte Atlasjet Rusya ve Atlasjet Irak ismiyle iki yeni havayolu şirketi kurarak küreselleşme yolunda önemli iki adım atacaklarını açıkladı.
Atlasjet'in 10. yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, geçen 10 yılda 15 milyon yolcu taşıdıklarını ve özel havayolu taşımacılığında da bir dizi ilk uygulamaya imza attıklarını belirterek, "Geçen 10 yılda filomuzdaki uçak sayısı üç'ten 15'e, koltuk sayısı da 800'den 3 bin 65'e ulaştı. Yılda taşıdığımız tarifeli yolcu sayısı da 2 milyon 200 bine yaklaştı. Personel sayımız da dört katın üzerinde artarak 235'den 944'e çıktı" dedi.

"ÇEVRE DOSTU 15 YENİ NESİL UÇAK ALACAĞIZ"
Atlasjet'in Mayıs ayının başında imzalanan protokol ile bir adet Airbus 321 uçağı satın alarak filosuna kattığını, iki adet Airbus 321 uçağının ise Aralık ayında teslim edilmek üzere satın alma anlaşmasını imzaladıklarını söyledi. Ersoy, havayolu şirketlerinin filolarında belirli sayıda uçağın mülkiyetine sahip olmaları yolundaki sivil havacılık kurallarını dikkate alarak bu yıl içinde yeni uçak alım anlaşmaları imzalayacaklarını ifade ederek, "Bu yeni alacağımız uçaklar tümüyle yeni nesil uçaklar olacak. Daha az yakıt yakan, daha az gürültü çıkaran ve çevreye dost uçaklar olacak. Her iki uçak yapım şirketi ile de görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki beş yılda teslim alınmak üzere 15 yeni nesil uçak alımını öngören anlaşmaları bu yıl içinde tamamlamış olacağız" dedi.

EN ÇOK VERGİ VEREN HAVAYOLU ÖDÜLÜ
Atlasjet Genel Müdürü Orhan Coşkun'un da katıldığı toplantıda 2010 mali sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Ersoy, Atlasjet'in 2010 yılını 516.7 milyon TL ciro ile kapattığını, net karını ise 48.8 milyon TL’ye yükselttiğini açıkladı.

Toplantıda Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül’den “en çok vergi veren havayolu şirketi” başarı plaketini alan Murat Ersoy, izleyen süreçte havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını belirterek, havacılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkılarının artarak süreceğini söyledi. Atlajet'i yüksek hizmet kalitesiyle “yolcusunu en çok seven” havayolu olarak konumlandırdıklarının altını çizen Murat Ersoy, Atlasjet'in 2010 yılı için ödediği 9.9 milyon TL kurumlar vergisi ile en çok vergi veren havayolu şirketi olduğunu, Büyük Mükellefler de ise en çok vergi ödeyen 102. şirket olma başarısını gösterdiğini ifade etti.

ON YILDA 11.5 KAT CİRO ARTIŞI
Atlasjet’in 10.yılını büyük bir heyecanla kutladıklarını belirten Murat Ersoy; “En çok vergi veren havayolu şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. 4 milyon 250 bin TL’lik sermaye ile kurulan ve 1 Haziran 2001 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Atlasjet büyük bir ivme ile büyümeye devam ediyor. 36 milyon TL’lik sermayemiz ile kurulduğumuzdan bugüne 8.5 kat, net ciromuz da 517 Milyon TL ile 11.5 kat büyüme kaydetti. Sektöre sunduğumuz e-bilet uygulamamız, self check-in kiosklarımız, iPhone ve Blackberry uygulamamız, uçak + otobüs servisi entegrasyonumuz, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) üyesi olan ilk özel havayolu olma özelliğimiz ile yolcularımıza ilkleri yaşattık" diye konuştu.
Atlasjet 2011 yılına yeniliklerle başladığını belirten Ersoy, Bodrum’a sefer sayısını artırarak günde üç sefere yükselten Atlasjet'in, Antalya’ya tarifeli uçuşlarını da 17 Haziran itibariyle günde yedi sefere çıkaracağını açıkladı. Atlasjet'in Dalaman seferlerine 10 Haziran tarihi itibariyle başlayacağını belirten Ersoy, dış hatlarda da büyümeye devam edeceklerini, yeni tarifeli dış hat seferleriyle de Erbil, Süleymaniye, Priştina ve Ercan uçuşlarının yanı sıra 2011 yılında Tahran, Medine ve Cidde’ye de uçuşlar başlattıklarını söyledi.

10 YILDA 100 MİLYON KİLOMETRE YOL
Sektördeki pilot açığını kapatmak ve kendi pilot ihtiyaçlarını da karşılamak üzere Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliği ile Atlasjet Havayolları’nın bünyesinde bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi olacak Atlantic Flight Academy'yi (AFA) kurduklarını hatırlatan Ersoy, Mayıs ayı itibariyle teorik eğitimlere başlanacağını kaydetti. Yedi adet 2011 model glass kokpit Diamond eğitim uçağını satın alan AFA'nın, 2012 yılında eğitim uçaklarının sayısını 20’ye yükselteceğini belirten Ersoy, AFA’nın B-757 ve A320 simülatörleri, kendi eğitim pisti ve öğrencilerin kalacağı tesisler ile iki yıl gibi kısa bir zamanda bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi olacağını ifade etti. 10 yıllık rakamsal verileri de aktaran Ersoy, Atlasjet'in 10 yılda 100 milyon kilometre yol yaptığını ve bunun dünya çevresinde 2 bin 500 tur anlamına geldiğini söyledi. Ersoy, Atlasjet'in uçuş ve kabin ekiplerinin bu sürede aldıkları eğitimin toplam 35 bin saate ulaştığını hatırlatırken, Atlasjet uçaklarının da 35 bin saat bakım gördüğünü kaydetti. (ANKA)

Facebook

Youtube