
Teklifin yasalaşabilmesi için, Senato'dan da onay alması ve Cumhurbaşkanınca imzalanması gerekiyor. Ancak parlamentoda geçen teklifin yaklaşan seçimlerden önce Senato gündemine alınamayacağı düşünülüyordu. Fransa'daki oylamanın ardından Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun istişare için Ankara'ya geri çağrıldığını açıklamıştı.
Fransa ile olan ilişkilerin gözden geçirileceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Siyasi, askeri ve ekonomik ziyaretleri iptal ediyoruz. AB eşleştirme projelerinde Fransa'yla işbirliğine gitmeyeceğiz. Fransa'yla her türlü siyasi istişareleri durduruyoruz. Ortak tatbikatlar iptal edildi. Askeri gemilerin liman ziyaretleri izin başvurularını bugünden itibaren reddediyoruz. 2012 yılı Ocak ayında iki ülke ekonomi bakanlarının eş başkanlığında yapılması tasarlanan Türkiye-Fransa ekonomik ve ticari ortalık komitesi toplantısına katılmıyor, bu toplantıyı gerçekleştirmiyoruz." diye konuşmuştu.
Bu adımların ilk aşama olduğunu kaydeden Erdoğan, yasanın Fransa'daki seyrine göre yeni tedbirlerin de gündeme geleceğini vurgulamıştı. Takip eden günlerde Ankara ile Paris arasındaki ilişkilerde baş gösteren soğukluk ve tepkiler yayılmış, Türkiye, Fransa'nın Cezayir'deki geçmişini sorgularken, Fransa itidal tavsiye etmişti. (BBC Türkçe)