Gürallar Afrika'ya Açılıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
2023 hedeflerini hayata geçirmek için özel sektöre büyük görevler düştüğünü ve globalleşmenin şart olduğunu söyleyen Güral Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, kurmaylarına 'ilk hedefiniz Afrika' dedi. Türk şirketlerinin sadece ihracat değil diğer ülkelerde ortaklıklar kurmak yoluyla da globalleşmeleri gerektiğini ifade eden Güral, dünyanın her yerinde büyük fırsatlar doğduğunun altını çizdi.

Güral, bunun örneklerinin Afrika ülkelerinde görülebileceğine değinerek şunları söyledi: "Afrika'ya bir ziyarette bulundum. Afrika denilince insanların aklına açlık geliyor ama Güney Afrika'ya baktığınızda Doğu Avrupa ülkelerinden daha gelişmiş durumda. Bütün Afrika'nın ihtiyacını onlar karşılıyor. Beni Zambia Cumhurbaşkanı'yla tanıştırdılar. 'Size ne lazım?' diye sordum. 'Her alanda ihtiyaç var' dediler." Afrika seyahati dönüşü yönetimdeki çocukları ve profesyonellerine Afrika'da yatırım yapılabilecek 50 sektörlük liste verdiğini ve buralarda yatırım yapılmasını tavsiye ettiğini anlatan Güral, "Onlar karar verirlerse bu bölgede yatırım yapılacak. Temmuz ayının ortalarında bir heyet gidip liste doğrultusunda araştırmalara başlayacak" dedi. Afrika'nın bütün ihtiyaçlarını Güney Afrikalı yatırımcıların karşıladığını söyleyen Kütahyalı işadamı, Türk şirketlerinin bu bölgede çok başarılı olabileceğine inandığını ifade etti.

'SERAMİKTE LİDERİZ'
Bu yıl sanayideki 50'nci yılını kutlayan Nafi Güral, bir taşra şehrinden çıkıp dünyaya egemen olduklarını belirterek, porselende dünyanın en güçlü firması haline geldiklerini anlattı. "Öyle bir şirket kurduk ki bugün size teslim etsem 5 yıl sistem tıkır tıkır işler. 5 yıl sonra teklemeye başlar. Ben işi öğretirim insanlara ama kaptan köşküne arada bir uğrarım" diyen Güral, 2001 krizinde dümene geçtiğini ancak 2008'de buna gerek görmediğini belirtti.

İLK ÜÇ AYDA 40 milyon TL CİRO
KÜTAHYA Porselen, 2011'in ilk üç ayı itibarıyla net dönem kârını yüzde 291 artırarak 2.3 milyon liraya yükseltmiş durumda.
GEÇEN yılı 142 milyon dolarlık ciroyla kapatan şirketin bu yılın ilk üç ayında elde ettiği satış geliri 39.1 milyon TL.
İHRACAT rakamlarına bakıldığında ise geçen yıl 35 milyon liralık kâr elde edildiği görülüyor.

SHOWROOM'A 5 MİLYON TL
GRUP 5 ayrı şehirde beş büyük showroom da açtı. Bu alanda 5.1 milyon liralık yatırım yapan Kütahya Grup, Antalya'da Türkiye'nin en büyük seramik showroom'unu devreye aldı. Nafi Güral, bu yıl Eskişehir'de dev bir eğitim merkezi açacaklarını söyledi

17 fabrikada üretim yaptıklarını belirten Nafi Güral, turizm sektöründe de ödül alan yatırımlar yaptıklarının altını çizdi. Sapanca ve Kütahya'daki otellerinin yanı sıra grubun en büyük turizm yatırımı Güral Afyon Wellness&Convention isimli kongre ve termal oteli sonbaharda hizmete girecek.  (Yasemin Salih, Sabah)

Facebook

Youtube