Ajans Press Verileri Hiç Silmemek Üzere Depolayacak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye'de medya takibi sektörünün öncü şirketi Ajans Press, hizmet seviyesini genişletmek ve kalitesini yükseltmek üzere, iki yıllık yatırım planı kapsamındaki 5 milyon dolarlık yatırımın ilk dilimi olan 2,3 milyon dolarlık altyapı yatırımını gerçekleştirdi. Altyapısına eklediği yeni veri depolama üniteleri ile kapasitesini 2 PetaByte (PB) gücüne çıkaran Ajans Press kayıt ettiği verileri hiç silmemek üzere depolayacak. (dijital hafıza büyüklük birimi olan PetaByte 1048576 GigaByte’dan (GB) oluşuyor.)

Bu yatırım ile tüm sistem altyapısındaki sunucuları yenileyerek Blade Center sunucularıyla Bulut Mimarisi’ne geçiş yapan Ajans Press’te, zaman aşımına uğramayacak. Donanım seçimlerinde dünya devi IBM'i seçen Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan “IBM ile yaptığımız işbirliği ile veri merkezimizi yeniden dizayn ettik ve son teknolojiyle kurduğumuz altyapımız ile artık müşterilerimize daha geniş ve kaliteli hizmet sağlayacağız.“ dedi.

Geçtiğimiz aylarda, ülke çapında açtığı şube ve temsilciliklerle Türkiye’nin 81 ilini kapsayan bir sistemi oluşturarak takip ettiği medya sayısını tüm mecralarda 25.000’e çıkaran ve Sosyal Medya’yı da anlık ve eşzamanlı olarak takip edebilecek teknik alt yapıyı kuran Ajans Press, United Nations Global Compact (UNGC) üyesi olarak, küresel sürdürülebilir enerji konusunda hassasiyetini yatırımlarını yaparken de göz önünde bulundurdu. Küresel ısınmaya karşı duyarlı davranarak düşük enerji tüketimi yapan ürünleri öncelikli olarak seçmiş olan Ajans Press sektöründe Green IT altyapısına geçen ilk kuruluştur.

Facebook

Youtube