Devlet Bakanı Bağış Facebook ve Twitter'dan Sonra Messenger'da

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından Microsoft Advertising işbirliği ile başlatılan kampanyanın tanıtım toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği'nin günlük hayatımıza somut katkılarını anlatan sloganların ''sosyal medya'' denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Windows Live Messenger'da yer alacağını ifade etti.

İstanbul'daki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisi'nde gerçekleşen toplantıda Bağış, 2010 yılının başında Avrupa Birliği İletişim Stratejisini (ABİS) hazırlayıp uygulamaya koyduklarını ifade etti. Geçtiğimiz Kasım ayında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin Facebook sayfasını açtıklarını belirten Bağış, günümüzde sosyal medyanın önemine değindi. Bağış, yurt içi ve dışı faaliyetleri ve temaslarına ilişkin gelişmeleri kendi Twitter adresinden ve Facebook sayfasından da paylaştığını sözlerine ekledi.

Internette en fazla zaman geçiren 7. ülke olan Türkiye'de, 32 milyon internet kullanıcısına, 14 milyon kişisel bilgisayara ve 7 milyon ADSL kullanıcısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bağış, "Ülkemizdeki yaklaşık 28 milyon 'Windows Live Messenger' kullanıcısı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan AB'nin günlük hayatımıza somut katkılarını anlatan sloganlardan haberdar olacak" dedi.

Bakan Bağış, toplantıda Brüksel'de bulunan AB Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Nurşen Numanoğlu ile video konferans yoluyla görüştü.

Facebook

Youtube