Silikon Vadisinin Türkleri Toplanıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Turk Avenue Özel - Turkish American Business Connection tarafından organize edilen Turkish American Business Conference iki yıl aradan sonra Google'un merkezinin de bulunduğu California'nın Mountain View şehrinde gerçekleştiriliyor. Kuzey California'da Bay Area olarak anılan ve yaklaşık 10-15 bin arası Türkün yaşadığı bölgedeki teknoloji firmalarında çalışan Türkler 5 Mayıs'ta Computer History Museum'da bir araya gelecek.


 


''The Year of the Entrepreneur'' sloganının ana tema olarak seçildiği konferansta, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yol gösterilmeye çalışılacak. Konferansa Yonja ve Civic-Solar'ın kurucusu Kerim Baran, Koding.com'un CEO'su ve kurucu ortağı Devrim Yaşar, SocialWire'ın kurucusu Selçuk Atlı, Udemy CEO'su ve kurucu ortağı Eren Bali, Wallit CEO'su ve kurucu ortağı Veysel Berk, TurkishSpark'ın kurucu ortağı Superonline eski genel müdürü Babür Özden, Venture direktörü Vish Mishra gibi konuşmacılar katılıyor.

Ayrıca Los Angeles'a yeni atanan Ticaret Ataşesi Ebru Gülsoy ve Türkiye'deki büyük teknoloji firmalarından Netaş'ın araştırma-geliştirme sorumlusu Öner Tekin konferansta yer alacak diğer isimler olacak.

Konferansla ilgili Turk Avenue'ye bilgi veren TABCON pazarlama sorumlusu Tuğsan Topçuoğlu, konferansa kendi işini kurmak isteyen girişimciler çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 150 kişinin katılmasına beklediklerini ifade eden Topçuoğlu'nun kendisi de Amerika'lı dev perakende zinciri Macy's'in web sitesi macys.com'da sistem müdürü olarak görev yapıyor. Özellikle Google, Apple, Oracle, Yahoo gibi Türklerin çalıştığı şirketlerden katılım olacağını kaydeden Topçuoğlu, bölgedeki Stanford Üniversitesi ve University of California Berkeley'de okuyan Türk öğrencilerin konferansa ilgi göstermesini beklediklerini dile getirdi.

Turkish American Business Connection, bölgede yaşayan Türkleri biraraya getirmek adına her ayın son Perşembesi dönüşümlü olarak San Francisco ve Palo Alto'da sosyal etkinlikler düzenliyor. TABCON Konferansı ise bu küçük buluşmaların yıllık büyük organizasyonu olarak kabul ediliyor. 

Konferansın sponsorları arasında İstanbul Ticaret Odası'nın kurduğu Teknopark İstanbul, Tivid, Inc, Ozen Engineering, Tunc Doluca, Begul Tunc gibi firmalar yer alıyor.

Konferansın katılım ücreti ise üye olmayanlara 149, öğrencilere 109 dolar. TABC'e üye olup konferansa katılmak isteyenlere ise 179 dolar. Konferansa katılmak için bu linkten kayıt yaptırabilirsiniz. http://www.regonline.com/register/checkin.aspx?eventid=1077136

2008 ve 2009 yıllarında üst üste yapılan TABCON konferanslarına 2010 ve 2011 yıllarında ara verilmişti.

Konferansla ilgili detaylı bilgi için wwww.tabcon.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KONUŞMACILAR
Vish Mishra- Venture Director, Clearstone Venture Partners
Carol M. Sands - Founder, The Angel's Forum
Babur Özden- Co-Founder, TurkishSpark
Dilawar Syed- CEO, Yonja Media Group
Veysel Berk- Founder and CEO, Wallit
Selçuk Atlı- Founder and CEO, SocialWire
Devrim Yaşar- Co-founder and CEO, Koding.com
Eren Bali- Co-founder and CEO, Udemy
Aslı Aras, Ph.D. - Corporate Development Manager, Agilent Technologies
Pascal Finette- Director of Mozilla's Open Innovation Group, Mozilla Foundation
Menekşe Gencer- Mobile Payments Consultant, mPay Connect
Ebru Gülsoy- Commercial Attaché, San Francisco Office of the Commercial Attaché
Öner Tekin- Netaş Technology and R&D Leader
Kerim Baran- Co-founder at Civic-Solar
Rajiv Gupta- VP/GM Policy Management Business Unit, Cisco Systems

Facebook

Youtube