25 yaşına geldiğinde ise durum şuydu: Evan, bulaştığı her işte başarısız olmuş, babasının parasının suyunu çekmesine neden olmuştur. Aslında yaptığı işler kötü işler değildir. Sorun şudur ki; ‘onun yaptığı işlere henüz insanlık hazır değildir.‘ Daha doğrusu Tanrı’nın unuttuğu Clarks köyünün halkı onun bu girişimci ruhunu kaldırabilecek insanlar değillerdir. 1997 yılında, Williams hedefi büyütür. O minicik dünyasından kurtulmak zorundadır artık! Kalıbına sığmayan Williams, gelecekte en önemli figürlerinden biri olacağı Silikon Vadisi’nin yolunu tutar. 1998 yılında tanıştığı, ileride büyük bir aşk yaşayacağı Meg Hourihan’la kafaları uyuşur. Tabiri caizse ikisi de ‘kaçık’tır ve küçük(!) bir hedefleri vardır: Dünyayı değiştirmek!
1999 yılında Pyra Labs’i kurduklarında henüz 30 yaşında bile değillerdir. Pyra Labs adını duymayanlar mutlaka vardır ancak Pyra Labs tarafından yaratılan ‘Blogger’ ismine aşina olmayan pek insan yoktur. Farklı ve değerli bir şey yaratmak isteyen Williams ve Hourihan bunu fazlasıyla başarırlar. Yalnızca bir buçuk yıl içinde Blogger tam 100.000 kullanıcı hesabına ulaşır. Ancak finansal açıdan iyi yönetilemeyen Blogger, Şubat 2001 yılına gelindiğinde neredeyse yok olmak üzeredir. Bankada para yoktur ve kullanıcılardan para toplamak da imkansızdır.
Birkaç zorlu aydan sonra, korkunç bir olay, Blogger’ın yeniden hayat bulmasına neden olur... Blogger, 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası ABD’li gençlerin öfkelerini, korkularını ve ızdıraplarını paylaşabilecekleri bir alana dönüşür.
2002 yılında 700.000 kullanıcı hesabına ulaşan Blogger’da hedef 10 milyon hatta 100 milyona ulaşmaktır.
2003 yılında Google, Pyra Labs’i satın alır. Günümüzde birçok şirketi bünyesinde bulunduran Google’ın satın aldığı ilk şirket Pyra Labs’tir. Williams ve Hourihan artık zenginlerdir ve gerçekten de dünyayı değiştirmeyi başarmışlardır.
Görevini başarıyla yerine getirdiğine inanan Hourihan şirketten ayrılır. Artık bir Google çalışanı olan Williams’da 2004 yılında bir podcasting şirketi olan Odeo’yu kurmak üzere, Blogger’a veda eder.
‘Blogger’ı rakiplerinden ayıran en önemli özellik şüphesiz basitliği olmuştu. İnsanın aklından geçen düşünceyi internet ortamına aktarması, Blogger ile bu kadar basit hale geldi. 2007 yılında Williams, Blogger fikrini daha da basit hale getirerek Twitter’ı yarattı.
Twitter’da hepimiz az çok insan tarafından takip ediliyoruz. Ancak, nüfusu 1.000’i dahi bulmayan bir köyde, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Williams’ı artık tüm insanlık takip ediyor dersek, sanırız yanılmış olmayız.
Kaynak: Say Everything / Scott Rosenberg