Bergen Camii’nde İftar Eski Ramazanları Aratmıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Müslümanları New Jersey Cliffside Park’taki Bergen Camii’nde verdiği iftar yemeğinde buluşturdu. Ev sahipliğini TADF’nin yaptığı, Bergen Camii‘nde ev ortamını aratmayacak bir atmosferde gerçekleşen iftar yemeğine, Türklerin yanı sıra Bangladeşli, Mısırlı, Filistinli ve Taylandlı Müslümanlar da katılarak birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.


 


EN AZ 150 KİŞİ GELİYOR

Ramazan ayının her günü Bergen Camii’nde verilen iftar yemeklerine günde en az 150 kişinin geldiğini belirten cami yöneticisi Turan Özcan, ‘Bu yıl Ramazan ayının yarısını çevredeki Türk restoranlarının verdiği iftar yemeklerine ayırdık. Diğer yarısında  ise kendi mutfağımızda hazırladığımız yemekleri servis ediyoruz. İftar yemeklerimize sadece Türkleri değil; oruç tutsun tutmasın, herkesi davet ediyoruz. Amacımız hem Türkiye’yi hem de İslam’ı daha iyi temsil etmek “diye konuştu.

İftar yemeğine katılanlardan Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman, bu tür yemeklerin toplumun üst tabakasının bir araya gelmesi için düzenlenen organizasyonlar olmadığına, aksine yardıma ihtiyacı olan insanlara yönelik olduğuna dikkat çekti.

Ramazan’ın 20. gününde  misafir olduğumuz Bergen Camii’nin iftar yemeğine gelen ve çoğunlukla Cliffside Park çevresinde yaşayan Türk vatandaşları, Turkishlifenews muhabirine özledikleri Ramazan coşkusunu tekrar yaşadıklarını söyledi.

“TÜRKİYE’DE GİBİYİM”

TADF’nin Çarşamba günü verdiği iftar yemeğine katılanlardan Hamza Yılmaz, “Bergen Camii’nin burada olması insanların bir araya gelmesi için bir araç oldu” diye görüşünü ifade ederken, Bahadır Aran “Evde iftar yapmakla burada iftar yapmak arasında çok fark var. Buraya gelenler birbirinden enerji alıyorlar. Ben de geldiğimde kendimi Türkiye’de gibi hissediyorum” diye kaydetti. Bergen Camii sayesinde bir çok arkadaşı olduğunu söyleyen Rukiye Tanrıkulu, “Burası çok güzel bir ortam. Çeşit çeşit yemeklerin olması ve insanların birbirine yardım etmesi kesinlikle çok özel bir duygu. Türkiye’deki Ramazan çoşkusunu yaşıyorum” diye ekledi. Bergen Camii’ye ikinci kez geldiğini belirten Bangladeşli Jamil Mufti ise “Bu cami sayesinde Müslüman toplumlar bir araya gelip sohbet etme fırsatı buluyor. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi.

CAMİDEN SONRA OKUL

“Çocuklarımız da buraya gelerek Türk ve Müslüman olmayı öğreniyorlar. Umarım devamı da gelir” diyerek caminin açılması ardından yaşadıkları en büyük eksikliğin bir Türk okulu olduğunu belirten Deniz Aşkın“Amerika’da yetişen çocuklarımıza Türkiye’deki gibi bir eğitim verilsin. Çocuklarımız Türkçe konuşuyor fakat yazmayı bilmiyorlar. Bunun tamamlanması için kesinlikle bir Türk okulunun, bir Atatürk Okulu'nun açılması lazım” diyerek ABD’deki Türk çocuklarının eğitimine  gösterilmesi gereken hassasiyete dikkat çekti.

Yiyecek ve içecek servisi Toros Restaurant tarafından yapılan iftar yemeğine gelen misafirlere çeşitli ana yemekler ve salatadan tatlıya kadar geniş bir menü ikram edildi. (TurkishLifeNews,

Facebook

Youtube