New York’ta Giresun Fırtınası

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

New York Giresunlular Derneği tarafından, New York’un Long Island Bölgesinde kültür ve dayanışma gecesi düzenlendi. Programa, New York Konsolosu Ümit Kılıç, TADF Başkanı Ali Çınar, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Yağlıdere Başkanı Abdurahman Kırhasanoğlu, Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir  olmak üzere  birçok davetli katıldı.

 

Programın sunuculuğunu yapan Hikmet İlhami Temel, New York Giresun Derneği hakkında bilgi verdikten sonra tüm yönetim kurulunu sahneye davet etti.

 
New York Giresun Başkanı Savaş Şahin, Amerika'daki en büyük Türk topluluğunun Giresunlular olduğunu belirterek, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Tarih boyunca adaletin, sevginin ve saygının simgesi olup, aynı zamanda çağ açıp, çağ kapatan Türk Milletinin bireyleri olarak, Türk toplumun herşeyin en iyisine layık olduğunu belirtti. Türk lobiciliği açısından New York'ta önemli işler yaptıklarını belirterek, Amerika'daki siyasi,kültürel ve sostakl yaşamda daha çok aktif olma mesajini verdi.
 
Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak'ta Amerika'daki Giresunlu hemşerileri ile beraber olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Vali Ali Şahin ve Giresun halkının selamını iletti. ''Kendimi Giresunlu gibi hissediyorum'' diyen Bulak, ''1500 emniyet personelimizle, huzurlu ve güvenli Giresun için çalışıyoruz,'' diyerek sözlerini tamamladı.
 
New York Konsolosu Ümit Kılıç'ta  yaptığı konuşmada, Giresun’un ilklerin memleketi olduğunu belirterek, ''Başkonsolosluk olarak biz sizlerin herzaman yanındayız'' dedi

 

TADF Başkanı Ali Çınar da, Türk-Amerikan toplumunun her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, ''Birlik ve beraberlik içinde ciddi işler yapmaya başladık,'' dedi. Çınar 19 Mayıs Cumartesi Günü, New York'ta yapacakları Türk Günü Yürüyüşü hakkında bilgiler verirken, Manhattan'ı kırmızı beyaza boyayacaklarını belirtti. TADF Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş öncülüğünde ayrıca Giresun Milletvekili olan Nurettin Canikli ile haftaya bir toplantı yapılacağını duyurdu.
 
Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurahman Kırhasanoğlu da, ''Sizlerin çalışmalarını takip ediyoruz ve bizleri gururlandırıyorsunuz,''  diyerek, Yağlıdere ilçesinin de artık hizmette sınır tanımayan bir belediye haline geldiklerini söyledi.
 
Gecede Şevval Sam, Ali GedikTuncay UzunMurat Çelik ve kemençeci Ramazan Yanık, Giresun yöresinin eşsiz parçaları ile konukları eğlendirdiler.
 
TADF Başkanı Çınar’a Ödül
 
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar’a, New York Giresun Derneği tarafından ''Türk-Amerikan topluma yaptığı hizmetlerden dolayı” bir ödül verildi. Ayrca, geceye Giresundan katılan resmi temsilcilere ve sponsorlara da teşekkür plaketi verildi.

Facebook

Youtube