Business Forum 15. Yılını Western Union CEO’su Hikmet Ersek İle Kutladı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

New York'taki Türk dünyasının en eski kuruluşlarından olan Türk Amerikan İş Forumu (TABF) kuruluşunun 15'nci yılını düzenlediği gala ile kutladı. New York Pier 61 Light House'da gerçekleştirilen gecede Western Union CEO'su Hikmet Ersek onur konuğu olarak katıldı. Ersek, Global Citizenship ödülü ile ödüllendirilirken, milli masketbolcu Mehmet Okur da ''Young Turk'' ödülü ile ödüllendirildi


200'ü aşkın konuğun katıldığı gecede bir konuşma yapan TABF Başkanı Mehmet Kırdar, derneğin kuruluşuna emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan olarak son galasını yaptığını duyuran Kırdar, Türk Amerikan toplumuna iki örnek ismi gecelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi

 

Törende kısa bir konuşma yapan Western Union CEO'su Hikmet Ersek, İzmirli bir baba, Avusturyalı bir anneden, İstanbul'da dünyaya geldiğini ve bir Hintli ile evli olduğunu, global vatandaşlık için daha iyi bir tanımlama olamayacağını söyledi. Western Union'un Haiti'deki deprem bölgesine de, Suriye'deki ayaklanma yaşanan şehirlere de gidebilen ilk firma olduğuna vurgu yapan Ersek, zor şartlara rağmen insanların sevdiklerine para göndermesine imkan sağladıklarını ve bunu yaparken değişik etnik gruplarla iç içe, yan yana çalışma imkanı bulduklarını söyledi. Dünya genelinde 500 bin lokasyonda 7 milyar doları idare ettiklerini kaydeden Ersek, aldığı ödülün kendisi için büyük anlam taşıdığını sözlerine ekledi. 

 

Mehmet Okur'da ilerleyen yaşına rağmen hala genç olarak ödül almaktan mutlu olduğunu ifade etti.Gecede Forum'u 15 yıl önce kuran Erden Arkan, Ömer Karabey, Mustafa Şeker, Behçet Tüysüzoğlu, Hüseyin Ünver sahneye çağrılarak teşekkür edildi. 

Geceye TACCI Başkanı Celal Seçilmiş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu İcra Kurulu üyeleri, Turkish Philanthropy Funds kurucusu Haldun Taşman, Western Union üst düzey yöneticileri gibi pek çok işadamı ve yönetici katıldı. 

Gece Herrick Fenstein, LLP, Turkish Philanthropy Funds, Agime Group, Atıl Erken, Burak Karaçam, Continental Industries, Hakan Özakbaş, Kiska Construction, KSK Construction, Mehmet ve Audrey Kırdar, Moris Roso, Sevenberry Construction, TACCI ve Vakıfbank sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerden Western Union'un CEO'su olan Ersek ilk kez Amerika'da bir Türk etkinliğine katıldı. 

Facebook

Youtube