7. Türk Günü Yürüyüşü Paterson’da Yapılıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

ABD'de Türklerin en yoğun yaşadığı eyaletlerden New Jersey'de Clifton-Paterson şehirlerinde oturan Türkler tarafından bu yıl 7. organize edilen Türk Günü Yürüyüşü 6 Mayıs Pazar günü gerçekleştiriliyor. Bölgede yaşayan Türklerin organize ettiği yürüyüşte bu yıl New Jersey eyalet senatörü Paul A. Sarlo yanı sıra beş şehrin belediye başkanı katılacak. Paterson'da Madison Avenue'dan başlayacak olan yürüyüş Clifton'da yer alan halka açık parkta sona erecek. Parkta kurulacak sahnede sanatçı Linet ve Ruşen Eşref İnceoğlu bir konser verecek.


 


Organizasyon ile ilgili bilgi veren Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu İcra Kurulu üyesi ve yürüyüş komitesinde yer alan Hüseyin Bayram, bu yılki katılımın geçen yıldan daha fazla olmasını beklediklerini ifade etti.

Bu yıl eyalet senatörünün de katılımını sağladıkları için mutlu olduklarını  söyleyen Bayram, Wayne, Paterson, Clifton ve West Paterson gibi şehirlerin belediye başkanlarının da yürüyüşe katılacağını ifade etti. Paterson şerif bandosunun yanı sıra beş ayrı firmaya ait float'ında yer alacağı yürüyüş öncesi 4 Mayıs Cuma akşamı Toros Restaurant'ta bir eğlence düzenlenecek.  

Yürüyüşe New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in yanı sıra başkonsolos yardımcıları, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve Türk toplumunun üyeleri katılacak.

Facebook

Youtube