Amerika’daki İlk Türk Mahallesi Maryland’ta Yükselecek

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Turk Avenue - Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle Maryland'ta kurulu Turkish-American Community Center (TACC) tarafından yürütülen Turkish Community Center Projesi yaklaşık 70 milyon dolara malolacak. Yaklaşık 60 acre (242,811 metrekare) alan üzerine kurulacak Türk mahallesinde 200 kişilik bir kahve evi, 5 adet hediyelik eşya dükkanı, kültürel merkez, anfi tiyatro, bilgisayar labaratuvarı, kütüphane, Türk hamamı, yüzme havuzu, cami, spor alanları ve 350 araçlık park yeri bulunuyor.


 


Turkish American Islamic Foundation'un (TAIF) bir uzantısı olarak 2003 yılında Greenbelt, MD'de kurulan Turkish-American Community Center (TACC), tarafından Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürütülen proje tek bir arsa üzerine kurulu Amerika'daki en büyük Türk mahallesi olma özelliği taşıyor.

Projenin bu yıl içinde inşaat ihalelerinin yapılıp 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Projenin üzerinde yer aldığı arsa bir Türk vatandaş tarafından bağışlanmış ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından projenin kapsamlı bir şekilde planlanması yapılmıştı.

Türk Amerikan Toplum Merkezi Genel Sekreteri Adem Büyükacar, geçtiğimiz 12-14 Nisan tarihleri arasında Washington, DC'de katıldığı ATAA 32. Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türk toplumunun Amerika'daki etkinliklerini merkezin tamamlanmasıyla birlikte Maryland'a yapılabileceğini söyledi.

Kültür merkezi ve anfi tiyatronun da yer aldığı proje kapsamında, fuar alanı, çeşitli bitki ve çiçeklerin yetiştirileceği bir adet Türk bahçesi de yer alacak. Ayrıca misafirhane olarak kullanılmak üzere ev yer alacak. Ayrıca Türk mimarisine uygun 10 adet ev proje kapsamında inşaa edilecek.
 

PROJE KAPSAMINDA TÜRK MAHALLESİNDE YER ALACAK UNİTELER 
- 200 kişilik kahve evi
- 5 adet hediyelik eşya dükkanı
- Kültür Merkezi
- 200 kişilik Anfi Tiyatro
- Fuar Alanı
- Bilgisayar Labaratuvarı
- Kütüphane
- 350 araçlık park yeri
- Türk hamamı
- Yüzme havuzu
- Misafir evi
- 700 kişiye hizmet edecek cami
- 10 adet rezidans
- Piknik alanı
- Türk bahçesi
- Spor alanları
- Yönetim binası

Facebook

Youtube