ATCOM, Ankara Sanayi Odası Konuğu Oldu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM), Ankara Sanayi Odası (ASO)'nın özel konuğu oldu. ATCOM başkan ve yetkilileri ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in ASO 1. Sanayi Bölge Müdürlüğü'ndeki makamında ağırlandılar. ATCOM Kurucu Başkanı ve CEO'su Prof. Dr. İhsan Işık ASO yetkililerine Amerika'da kurulduğundan bu yan 3 sene zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetlerini anlattı.


 


Amerika'nın dünyanın en büyük pazarı olduğunun altını çizen Işık; Ankara'lı Sanayicilerimizin dikkatlerini Amerika pazarına çevirmelerini istedi. Bu konuda Pazar araştırmaları ve hukuksal konular başta olmak üzere her türlü konuda yardıma ve yol gösterici olmaya hazır olduklarını belirten Işık, ASO Başkanı ve diğer yetkililerini de en yakın zamanda Amerika'ya davet etti.

Heyeti ağırlamaktan ve Amerika'ya davetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdebir de Ankara Sanayi Odası'nın faaliyetleri, üyeleri ve 1.OSB hakkında bilgiler verdi. ATCOM heyetine oda hakkında bir sunum yapan ASO Başkanı Özdebir, şu açıklamaları yaptı: "Vizyonumuz Türkiye'nin hızla yükselen ekonomisinde başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak. Misyonumuz ise, Ankara sanayicisinin yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamak ve başta ilimiz olmak üzere ülkemizin ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişiminde yol gösterici olmak.

ASO, toplamda 4,142 üyeye hitap etmektedir. Türkiye'nin en büyük 500 firması arasında 40'a yakın üyemizin olması bizim için gurur verici. Üyelerimiz arasında Ereğli Demir Çelik, Aselsan, TUSAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO),Türkiye Şeker Fabrikaları, Eti Maden, MAN, Türk Traktör, Makina ve Kimya Endüstri Kurumu (MKE), Havelsan, Roketsan, Nuh'un Ankara Makarnası gibi Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşları bulunmaktadır. ASO olarak gayretimiz Ankara'yı sadece siyasi değil, endüstriyel başkent olarak görmek!" (SABAH USA)

Facebook

Youtube