TUSIAD USA Temsilcisi Emre Doğru İstifa Etti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Amerikan özel istihbarat şirketi Stratfor’a Türkiye ile ilgili bilgi aktardığı sızıntı sitesi WikiLeaks belgelerine yansıyan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Washington Temsilcisi Emre Doğru, görevinden istifa etti.


Hürriyet’in 28 Şubatta ‘İyi iş Emre’ başlığı ile duyurduğu haberin ardından Emre Doğru’nun ayrılma kararını önceki gün aldığı ve TÜSİAD yönetimine bildirdiği öğrenildi. WikiLeaks’in Stratfor’un iç yazışmalarını ifşa etmesi sonucunda ortaya çıkan belgelerde, geçtiğimiz aralık ayına kadar Stratfor’un Türkiye analisti olarak görev yapan Emre Doğru’nun bir e-postası yer almıştı. WikiLeaks’de yer alan iddiaya göre Emre Doğru, mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki ve TPAO bağlantılarını anlatıyor ve bir subayın istihbarat verebileceğini söylüyor. Türkiye’de 2 bakanlıktaki bağlantılarından da söz eden Emre Doğru’nun mesajına, Stratfor’un kurucusu George Friedman’ın eşi Meredith Friedman’dan, “İyi iş çıkardın Emre, seni daha fazla konferansa yollamalıyız:)” yanıtı geliyor.

2 kez görev aldı

PROFESYONEL ilişki ağlarının geliştirildiği sosyal paylaşım sitesi Linkedin’de yeralan özgeçmişine göre Emre Doğru, iki ayrı mevkide iki kez Stratfor’da çalıştı. Buna göre önce Eylül 2007 - Mayıs 2008 aralığında, şirkete Türkiye’den müşteri kazandırmaya çalışan Emre Doğru, 2009 yılının Eylül ayından başlayarak, geçtiğimiz Aralık ayına dek, şirketin Ortadoğu ve Güney Asya Departmanı’nda analist olarak görev yaptı. İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Emre Doğru, 2011’in sonunda Abdullah Akyüz\'ün yerine TÜSİAD’ın Washington temsilcisi olarak göreve atanmıştı. (Hürriyet)

Facebook

Youtube