111 Yaşında ABD Vatandaşı Oldu ama Rekor Hala bir Türkte

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iraklı bir kadının 111 yaşında ABD vatandaşlığına geçtiği açıklandı.Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre; Warina Zaya Boshou adlı 111 yaşındaki Iraklı bir kadının ABD vatandaşlığına geçerek, vatandaşlığa geçen en yaşlı 2. kişi olduğu belirtildi. 2003 yılından bu yana ülkede yaşayan Warina Zaya Boshou’nun hala İngilizce konuşmakta sıkıntı çektiği ancak yeterli seviyede dil bilgisinin olduğu ifade edildi.


 

Vatandaşlığa geçiş törenine katılan Zaya Boshou’nun ailesinin ve arkadaşlarının oldukça neşeli olduğunu belirten ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Sözcüsü Marilu Cabrera konuyla ilgili olarak; “Warina Zaya Boshou, ABD vatandaşlığına geçen en yaşlı 2. kişi oldu. Vatandaşlığa geçen en yaşlı ilk isim ise müracaatı 1997 yılında kabul edilen  117 yaşındaki bir Türk kadınıydı” dedi.

Warina Zaya Boshou ise uzun yaşamanın sırrını düzenli olarak tükettiği yeşil çay olduğunu ve doktorlardan kaçınmak gerektiğini söyledi. Gelecek Temmuz ayında 112 yaşına basacak olan Zaya’nın doğduğu zaman ABD’nin başında William Mckinley olduğu ve İran’da hala krallık rejiminin olduğu açıklandı.
 

Facebook

Youtube