İngiliz Düşes İade Korkusundan ABD Gezisini İptal Etti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye'de bir yetimhanede gizlice film çeken York Düşesi Sarah Ferguson, hakkında 22 yıla kadar hapis istenmesi üzerine, "iade korkusu" nedeniyle ABD ziyaretini iptal etti. Düşes'in sorun çözülünceye kadar seyahat etmek istemediği öğrenildi. Türkiye'de bir yetimhanede gizlice film çeken, İngiltere Kraliçesi'nin oğlu Prens Andrew'un eski eşi York Düşesi Sarah Ferguson, hakkında 22 yıla kadar hapis istenmesi üzerine ABD ziyaretini iptal etti. Daily Mail gazetesi, düşes için "Türkiye'ye iade korkusuyla ABD'ye uçuşunu iptal etti" diye yazdı. Gazeteye konuşan düşesin bir arkadaşı, Sarah Ferguson'un haberi duyunca şoke olduğunu, çünkü düşesin, bu olayın kapandığını zannettiğini söyledi.
İngiltere'nin tabloid gazetelerinden Daily Mail, 52 yaşındaki Düşes ile ilgili yayımladığı "Fergie, Türkiye'ye iade korkuları nedeniyle ABD'ye uçuşunu iptal etti" başlıklı haberinde Ferguson'un cumartesi günü ABD'ye seyahat etmeyi planladığını ancak, Türkiye'de bir mahkemenin izinsiz olarak film çekerek çocukların "özel hayat" hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılması üzerine son dakika uçuşunu iptal ettiğini kaydetti.

'BİTTİĞİNİ SANIYORDU'
Türkiye'deki davada mahkûm olması halinde 7 ile 22 yıl arasında hapis cezasına çarptırabileceğine dikkat çeken gazeteye konuşan Düşes'in bir arkadaşı, "Sarah, haberi duyunca tamamen şoke oldu. Çünkü bu olayın bittiğini zannediyordu. Zaten olayın üstünden üç yılı aşkın bir süre geçmişti. Ve şimdi ansızın korktuğu başına geldi. Bu durumdan çok kaygılandı" ifadelerini kullandı. Haberde Türkiye ile İngiltere arasında suçluların iadesi anlaşmasının bulunmasına rağmen İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın İngiltere'de böyle bir suç olmadığı için iade yapılmayacağını söylediğine dikkat çekilirken, düşesin, sorun çözülünceye kadar İngiltere'de kalmanın akıllıca olacağını düşündüğü kaydedildi.

'ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL'
Yuvada çektiği 5 çocuğa ait görüntüleri İngiltere'de TV'de yayınlatan Sarah Ferguson hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal davası açıldı. (Sabah)

Facebook

Youtube