
New Jersey yarışlara 10 yıl boyunca ev sahipliği yapacak. Yarışlarda araçların başlangıç ve bitiş noktası Weehawken sınırları içerisinde bulunan Port Imperial Ferry Terminal olacak. Terminal halen New York ve New Jersey arasında çalışan yolcu teknelerinin limanı olarak faaliyet gösteriyor.
Monte Carlo Grand Prix'ine ev sahipliğine yapan Monte Carlo pistinde olduğu gibi şehrin içinden geçecek 3.2 mil uzunluğundaki pistte, araçlar Weehawken ve West New York semtleri sınırları içerisinde yarışacak. Yarışa katılan pilotların saatte 200 mile kadar çıkmaları tahmin ediliyor.
Yarışların resmi antlaşması geçtiğimiz aylarda yapılan törenle New Jersey Valisi Chris Christie ile Formula 1 patronu Bernie Ecclestone arasında imzalanmıştı. Ecclestone, yarışları 40 yıla aşkın zamandır New York'a getirmenin hayalini kuruyordu.
En son Formula 1 yarışına 2007 yılında İndianapolis'te ev sahipliği yapan Amerika, Ecclestone ile sekiz yıl boyunca yarışlara ev sahipliği yapan şehirdeki pistin sahibi anlaşamadığı için devam etmemişti.

Ayrıca Formula 1'in 2012 yılında Austin, Texas'ta yapılması için 250 milyon dolarlık pist inşaatı anlaşma yapılmış durumda.
Yarışın daha once Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas ve Phoenix'te sürekli F1 takviminde olması planlanmış ancak hiç biri gerçekleşmemişti.
New York City civarında en son benzeri bir araba yarışı 1937 yılında New Jersey sınırları içerisinde yer alan Giants Stadium'un bulunduğu bölgede yapılmıştı.
Formula 1 halen 19 farklı pistte yıl boyunca yapılıyor. Monte Carlo, Shanghai ve Sao Paulo'nun da yer aldığı bu şehirler arasında geçtiğimiz yıla kadar İstanbul'da vardı. Fiyattaki anlaşmazlık nedeniyle, İstanbul yariş takviminden çıkarılmıştı.