ABD'li Öğrenciler Türk Kültürü Öğreniyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World'ün organize ettiği Amerikan Dışişleri Bakanlığı NSLI-Y programı ile Türkiye'ye gelen 20 ABD'li lise öğrencisi, Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Türkçe öğrenip, Türk Kültürünü tanımaya çalışıyorlar. Uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World'ün organize ettiği Amerikan Dışişleri Bakanlığı NSLI-Y programı ile Türkiye'ye gelen 20 ABD'li lise öğrencisi, Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Türkçe öğrenip, Türk Kültürünü tanımaya çalışıyorlar. ABD'li öğrenciler, bu kapsamda İstanbul Kadiköy Belediyesi Çocuk Etütü Merkezi'nde çocuklara İngilizce öğretiyor, özel bir kursta Türkçe dersleri alıyor, sokak köpeklerini besliyor ve Kadıköy sokaklarını süpürüyorlar.

Kültürlerarası İletişim Programı kapsamında 1 Temmuz itibariyle Türkiye'ye gelerek Kadiköy Belediyesi'nin düzenlediği eğitim ve uygulamalı saha faaliyeleri programına katılmaya başlayan Amerikalı gençler her gün farklı bir programa katılarak gönüllü çalışmalarda bulunuyorlar.

Türkçe öğrenmek, Türk kültürünü tanımak ve İngilizce öğretmek için Türkiye'ye gelen ABD'li öğrenciler, bu kapsamda İstanbul Kadiköy Belediyesi Çocuk Etütü Merkezi'nde çocuklara İngilizce öğretiyor, özel bir kursta Türkçe dersleri alıyor, sokak köpeklerini besliyor ve Kadıköy sokaklarını süpürüyorlar.
ABD'de başarılı öğrenciler arasından seçilen öğrenciler Kadıköy'de gönüllü ailelerce misafir ediliyor ve aynı zamanda İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini de görme imkanı buluyor.

Ayasaofya Camii ve Topkapı Sarayı gibi tarihi İstanbul mekanlarını ziyaret eden öğrencilerin bazı programlarına Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'de eşlik ederek, genç misafirlerle beraber oluyor. Öztürk bu değişim programı her yıl düzenleyeceklerini belirterek "ABD'li gençlerin ülkemize gelerek Türkçe öğrenmeleri ve gönüllü olarak saha çalışmalarına katılmaları büyük bir mutluluk. Eminim ki 45 günlük programın sonunda Türkçeleri gelişmiş ve Türkiye ile Türk insanına dair güzel izlenimlere sahip olarak ülkemizden ayrılacaklardır" dedi. New York, Virginia, Georgia ve Maryland eyaletlerinden Türkiye'ye gelen lise öğrencileri 15 Ağustos'da programı tamamlayarak ABD'ye dönecekler.(ANKA)

Facebook

Youtube