NJ'deki Türk Amerikan Toplum Merkezine Saldırı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
ABD’nin New Jersey eyaletinde 25 yıldır faaliet gösteren Türk Amerikan Toplum Merkezine(TACCA) dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Dernek binasında bulunan Atatürk portresini kıran saldırganlar, derneğe ait eşyaları da tahrip edip, binaya zarar verdiler. Saldırganlar ayrıca, binanın önünde asılı olan Türk bayrağı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağına dokunmayıp, Amerikan bayrağını yırtıp provoke amaçlı ters çevirerek tekrar yerine astılar.
New York merkezli Amerikalıturk internet sitesi konuyla ilgili haberinde olayın provakasyon amaçlı olduğuna dikkat çekti. Bölgede yaşayan Amerikalılar bayraklarının ters asıldığını fark ettikten sonra binanın önünde toplanıp Türk derneği yetkililerini protesto ettiler.
Derneğin onursal başkanı Dr. Ata Erim, olaydan çok büyük üzüntü duyduklarını, polisin olay yerine gelerek incelemeler yaptığını belirterek, bu olayın kasıtlı yapıldığına emin olduğunu dile getirdi. Derneğin basın danışmanı İbrahim Kurtuluş da derneklerinde yaşanan olaylar üzerine bir basın bildirisi yayınlayarak, faali meçhul kişiler tarafından Amerikan Bayrağının yırtılıp ters asılmasını kınadı.(ANKA)

Facebook

Youtube