Iowa'da da Türk Derneği Açıldı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Iowa eyaletinin Cedar Falls şehrindeki Türkler yeni bir dernek kurdu. Şehrin 1402 Main Street üzerinde faaliyete geçen dernek, resmi açılışını 4 Aralık'ta bir dizi etkinlikle yaptı. Kurdele kesme töreninin ardından yemek servisi ve Türkiye hakkında film gösterimi yapılan törende, Northern Iowa School of Music öğrencileri tarafından müzikal bir performans sergilendi. Iowa Dialog Center adıyla açılan derneğin kuruluş tohumları 2005 yılından beri University of Northern Iowa bünyesinde yapılan etkinliklerle atılmıştı.

Derneğin başkanlığını yapan Recai Peçen, bölgede yaşayan 13 aileden 10 Türk ailesinin derneğin faaliyetlerini desteklediğini söyledi. Cedar Falls'ta yaşayan Türk aileler profesyonel yöneticiler, akademisyenler ve mühendislerden oluşuyor.
Iowa'nın Türkiye'den iyi tanınmadığı için ailelerin çocuklarını okumaya göndermekte çekindiklerini kaydeden Peçen, Iowa'nın daha iyi tanınması ile bu önyargının giderilebileceğini söylüyor. Dernek yakında Amerikalılar için Türk mutfağı ile ilgili dersler vermeyi planlıyor. Kaynak: The Cedar Valley's Courier

Facebook

Youtube