
1890'ların sonunda William A. Livingstone Jr ve Edwin H. Husher tarafından kurulan Detroit Photographic Company'nin İstanbul'a ait görüntülerin 1895 yılında resmedildiği ve yurt dışında çektiği ilk fotoğraflardan olduğu tahmin ediliyor. Fotoğraflar halen Amerikan Kongre Kütüphanesi'nin arşivinde saklanıyor.
Siyah beyaz fotoğrafları renkliye dönüştüren İsveç Photochrom işleminin kulanım hakkını alan ortaklar, ilk renkli fotoğrafları kart postallara, albümlere ve kataloglara bastı. İstanbul'da çekilen siyah beyaz fotoğraflar da bu teknoloji sayesinde renklendirildi.
1899 yılında şirket Cezayir'deki insanların günlük yaşantılarını ve şehirden değişik görüntüler içeren kataloğunu yayınladı.
1897'de Amerika'nın manzara alanında en başarılı fotoğrafçılarından William Henry Jackson'un da şirkete katılmasından sonra Detroit Publishing Company binlerce fotoğraf arşivine sahip oldu. 1898 İspanyol-Amerika Savaşı, Küba'ya çıkarma yapan Amerika deniz kuvvetlerinin resimleri şirketin elindeki fotoğraf arşivini zenginleştirdi.
1903 yılında Jackson'u şirkete fabrika müdürü olarak atanması daha az seyahat etmesi ve daha az fotoğraf çekmesine neden oldu. 1. Dünya Savaşı yıllarında daha az fotoğraf satan ve rakip firmaların daha ucuza mal olan baskı metodları karşısında dayanamayan Detroit Publishing Company,
1924 yılında yedieminlerin eline düştü. 1932 yılında da elindeki tüm arşivini satmak zorunda kaldı. 1939 yılında şirketin portföyündeki fotoğraf nagatifleri Dearborn, Michigan'daki Edison Institute'ye geçti. 1949 yılında da Edison Institute tüm negatifleri ve fotoğrafları Colorado Historical Society'e, enstitü de Amerikan Kongre Kütüphanesi'ne bağışladı. {gallery}Renkli_Istanbul{/gallery}