Disney Live 6.5 Milyon Dolara Yerelleşti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Meltem Kara - Hürriyet - Feld Entertaintment’ın yapımcısı olduğu Disney Live gösterilerini Türkiye’ye getiren İstanbul Çocuk Tiyatrosu Walt Disney Company ile işbirliği yaptı. Buna göre bu gösteriler 6.5 milyon dolara ‘yerelleşerek’ Türkiye’de 9 ile yayılacak. Her gösteri için 4 ile 12 milyon dolar arasında yatırım yapılacak.


 


YAPIMCILIĞINI Feld Entertaintment’ın üstlendiği Mickey’nin Masal Dünyası, Disney on Ice, Mickey’nin Müzik Festivali ve Mickey’nin Çılgın Yolculuğu gibi şovları Türkiye’ye getiren İstanbul Çocuk Tiyatrosu, Walt Disney Company ile yaptığı işbirliği sonucunda Disney Live gösterilerini ‘yerelleştirerek’ Türkiye’de 9 ile yayacak. 6.5 milyon dolarlık yatırımla Türk kadrosuyla Türkiye çapında yayınlanmaya başlayacak olan şovlar, Walt Disney Company’nin dünyadaki ilk yerel yapımı olacak. İlki 23 Nisan’da Trump Towers Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” 2013 yılının ilkbaharına kadar İstanbul dışında Bursa, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Antalya’da düzenlenecek. Prodüksiyon giderleri ise 4.5 milyon doları bulacak.


Tamamı Türklerden
İstanbul Çocuk Tiyatrosu İcra Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, son 3 yılda Türkiye’de düzenlenen beş Disney Live gösterisine toplam 290 bin kişinin katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Bu gösterilerimizi toplam 15 haftada 3 şehirde düzenledik. Şimdi 23 Nisan’dan başlayarak, önümüzdeki dönemde 12 ay boyunca Disney prodüksiyonunu Türkiye’de tur yapıyor olacağız. Nüfusu 1 milyonu aşan ve bu gösterilerin düzenlenmesine teknik imkan sağlayan şehirleri seçtik. İstanbul dışında Bursa, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Antalya olmak üzere 8 ilde yer alacağız. Disney Live gösterilerini tüm dünyada sahneleyen Feld Entertainment yönetiminde bir Disney gösterisi ilk defa Türkiye’de yerelleştiriliyor. Teknik altyapının tamamı tarafımızca düzenlendi, teknik ekibin tamamı ve oyuncular da Türklerden oluşuyor. Bu sayede gösteriler çok sayıda şehre yayılabilecek.”
Feld Entertainment Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Horacio Renna, dünyanın en büyük canlı gösteri şovlarının yapımcısı olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “31 yıldır bu işin içindeyiz. Disney prodüksiyonları çok büyük çaplı, zorlu ve özveri isteyen işler. Bu prodüksiyonu Türkiye’de hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Bu şovlara 6.5 milyon dolar yatırım yaptık. Türkiye’de bu gösterileri düzenlemek için ihtiyacımız olan herşeye sahibiz. Yetenekli insan kaynağı ve genç nüfus burada çok önemli.”

Yeni yatırımlar gelecek
Feld Entertainment’ın dünyada 1 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğunu anlatan Horacio Renna, “Her gösteri için 4 ile 12 milyon dolar arasında yatırım yapıyoruz. Türkiye’ye yeni bir gösteri getirmek için çalışmalarımız var” diye konuştu.

Rakamlarla Mickey’nin Müzik Festivali

Işıklandırma sistemi 7 bin 200  kilogram olacak.
Ses sistemi toplam 20 bin vat gücünde olacak.
Toplam dansçı/oyuncu sayısı 15 olurken, toplam teknik ekip sayısı da 45 olacak.
Bir yılda 620 gösteri hedefleniyor.
Toplam 299 kostüm sayısı var.
Bir yılda 220 bin çocuk hedefleniyor.
Prodüksiyon için 2 TIR seyahat edecek.
Prodüksiyon maliyeti ise 4.5 milyon dolar.

Canlı gösterilerle eksiği kapatıyoruz

THE Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan, Disney’in Türkiye’ye büyük önem verdiğini ve yapacağı yatırımları artıracağını belirterek, “Disney’in Türkiye’deki ilk ofisi 1996’da ürün lisanslamak amacıyla kuruldu. Şu anda sinema, ev eğlencesi, televizyon dağıtımı, müzik ve interneti kapsayan alanlarda faaliyet gösteriyor ve bir tek canlı gösteriler eksik kalmıştı. İlk defa uygulayacağımız yerel kadro ile dünyaya Disney’in Türk pazarına verdiği önemi göstereceğiz” dedi.

Facebook

Youtube