Chelsea'daki İlk Türk Galerisi: C24

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Alışılmış Amerikan ve Avrupa şehirlerinin dışından gelen, seçkin çağdaş sanat eserlerini sunmak üzere tasarlanmış yeni bir galeri olan C24 Gallery, New York şehrinde 10.uncu ve 11.inci sokaklar arasındaki 514 West 24th Street adresinde hizmete girdi. 9.000 metre kare büyüklüğüne sahip 2 katlı galeri C24 Gallery, Maide-Emre Kurttepeli, Aslı-Erkut Soyak ve Mel Doğan tarafından açıldı. C24 Gallery’nin Direktörlüğünü Kristen Lynn Johnston, Program Direktörlüğünü Olivier Fuller, Genel Müdürlüğünü Caroline Rowley ve Türk Sanatı Kreatif Danışmanlığını Sefa Sağlam üstleniyor.
C24 Gallery’nin açılış sergisi, orjinal çalışmaları ile ön plana çıkan, New Orleanslı ve İstanbullu sanatçıların eserlerinden oluşan “Double Crescent: Art from İstanbul and New Orleans” ismini taşıyor. İstanbul ve New Orleans’tan çağdaş eserleri bir araya getiren serginin küratörü ise ABD Bienali’nin kurucusu ve sanat yönetmeni olan, aynı zamanda 8. İstanbul Bienali’nin de küratörlüğünü yapan Dan Cameron. Sergi, 22 Ekim 2011’e kadar devam edecek.

C24 Gallery’nin Yetkili Direktörü Kristen Lynn Johnston, galeri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Galerimiz, eserleriyle açılış sergimize katılan sanatçılar da dahil olmak üzere, ABD dışındaki çok sayıda sanatçıyla uzun süreli ilişkiler geliştiriyor. İstanbul, Mumbai ve Saõ Paulo gibi yeni gelişen kreatif merkezlerle kurduğumuz güçlü bağlantılar sayesinde, New York sanat dünyasını genişletme, belki de ona yeni bir enerji kazandırma fırsatımız olacak” açıklamasında bulundu.

Double Crescent’e eserleriyle katılan İstanbullu sanatçılar;
Hale Tenger: Cinsiyet ve kimlik konularını ele alan, keskin kenarlı eserleri Saõ Paolo, Johannesburg ve İstanbul bienallerinde sergilendi. Kişisel sergilerine İstanbul’un yanı sıra Ankara, Berlin, San Antonio ve Mannheim’de yer aldı. Yapıtları aynı zamanda, aralarında Atina, Lille, Rotterdam, Kopenhang, Cenevre, New York ve Köln’ün de içinde bulunduğu bir çok merkezde düzenlenen çeşitli grup sergilerinde izlendi.

Ali Kazma: İnsanları çalışırken çektiği güçlü videoları İstanbul Bienalinde gösterilen Ali Kazma, Tokyo Opera City (2001), Platform Garanti (2004), Cetinye Bienali (2004), İstanbul Modern (2004), San Francisco Sanat Akademisi (2006), 1. Atina Bienali (2007) ve Lyon Bienali (2007) gibi bir çok bienal ve önemli kurumlarda sergilere katıldı.

Ayşe Erkmen: Eserleri, yerli ve yabancı müzelerde, uluslar arası galerilerde ve Art Basel, Hamburger Bahnhof ve Sharjah Bienali’nde sergilenen Erkmen, düşünceyi ön plana çıkaran, zaman ve mekan algısına yepyeni boyutlar getiren eserler üretiyor.

Gülsün Karamustafa: Göçebe ve mülteciler gibi konularla ilgili yarattığı araştırmaya dayalı enstalasyonları Documenta, Salzburger Kunstverein ve Walker Art Center’da sergilenmiş multimedya sanatçısı.

Nazım Ünal Yılmaz: Büyük çaplı figüratif tabloları Kunsthaus Stade, Almanya ve Contemporary İstanbul’da sergilendi. Eserleri Türk sanatçıların eserleriyle yan yana sergilenen New Orleanslı sanatçılar; Bruce Davenport Jr: Keçeli kalem ve kara kalem çizimleri kentin sokak grubunu halk sanatı ile Mısır frizi arası bir stilde çalışıyor.

Skylar Fein: New Orleans Museum of Art’taki solo sergisi “Youth Manifestosu”, Katrina kasırgasının ardından punk enerjisinin multimedya patlaması olarak kabul ediliyor.

Dave Greber: Çok kanallı videolarda çalışan yeni bir sanatçı. Generic Art Solutions: New Orleans’ın kasırga sonrası gerçekliğini yansıtmak üzere, Caravaggio ve Warhol gibi çeşitli sanatçıların resimlerini geri dönüşüme sokan iki kişilik kolektif sanatçı.

Regina Scully: Soyut ve figürtif işler arasında kolaylıkla hareket eden bir ressam. C24 Gallery Adres: New York City / 514 West 24th Street. Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Facebook

Youtube