Nasreddin Hoca Times Square'de

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Nasreddin Hoca yüzyıllar sonra Times Meydanı’nda eşeğine ters binerek bir ilke imza attı. Cuma günü eşeği ‘Kadife’ ile binlerce turistin bulunduğu Meydan da, eşeğine ters binen Hoca, elinde Türk ve Amerikan bayraklarıyla da gelen geçen herkese poz vermeyi ihmal etmedi.  New York’ta yaşayan Türk sanatçılarının kurduğu TACAP, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle sahneye koyacakları ‘Nasreddin-İnadın Sonu’ oyunun tanıtımını Times Meydanı’nda yaptı. Meydana eşşeği ve oyunda yer alacak olan tiyatro sanatçıları ile gelen Uğur Uğural, Hoca’nın tarihte ilk defa Times Meydanı’na geldiğine işaret etti. Uğural, ‘‘Yaklaşık 7 yüzyıl sonra Times Meydanı’na Nasreddin Hoca eşeğine ters bindi. Ayrıca Meydan ilk defa bir eşşek görmüş oldu’’ dedi.

1 Mayıs’da sahnelenecek olan oyun için tüm çocukları davet eden Uğural, ‘‘Burada (Times Meydanı’nda) yüzlerce, binlerce insan bizleri gördü ve Türkiye’yi merak etti. Ülkemizin reklamını yaptık, ne mutlu bize’’ diye konuştu.
23 Nisan Çocuk Bayramı için hazırlanan, ‘Nasreddin-İnadın Sonu’ ödülü oyun, Türkiye ve Avrupa’dan sonra,  UGNY tiyatro topluluğu ve Hasan Işakkut ve Orkestrasının canlı performansı eşliğinde, New York’ta sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları sanatçısı Özer Tunca'nın kaleme aldığı, Nasreddin Hoca’nın en popüler fıkralarından  oluşan, dans ve müziklerle süslenen oyun, minik izleyicileri ile  1 Mayıs Pazar günü  New York The Lighthouse tiyatro salonunda buluşacak. 1 Mayıs gününü çocuklar için görsel bir şölene dönüştürmek için 3 aydır hazırlanan ekibin oyuncuları , Uğur Uğural, Meltem Mete, Ceren Arıcıoğlu, Bengisu Özenel,Murat Küçük, Ümran Ünlü, Sertan Tasçı, Arzu Bakar, İlknur San, Tuğba Yılmaz ve Ali Ersal’dan oluşuyor.

 Kaynak: Zaman Gazetesi

Facebook

Youtube