Türkiye Turistler İçin Eskisi Kadar Ucuz Değil

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
İngiliz turistlerinin Paskalya tatilini İngiltere’nin yerine İspanya ve Bulgaristan gibi ülkelerde geçirmeleri tavsiye ediliyor. İngiltere’de yayımlanan bir araştırmaya göre, İngilizlerin rağbet gösterdiği 14 tatil yeri arasında en düşük fiyatlarının İspanya ve Bulgaristan olduğu belirlendi.
Post Office Travel Money tarafından gerçekleştirilen araştırmada İngiliz turistlerin yoğun biçimde kullanıldıkları 10 ürünün çeşitli ülkelerdeki fiyatları saptandı. Buna göre, şarap dahil üç kap yemek, maden suyu, koka kola, kahve fincanı, sigara paketi, gazete, yerel bira, güneş kremi, böcek kovucu ile kart postal ve puldan oluşan söz konusu 10 ürün, İngiltere’nin sahil yeri Brighton’da toplam 77.01 sterline mal oluyor.
Aynı 10 ürünü almak için İspanya’da 42.15, Bulgaristan’da 44.79, Portekiz’de 49.63, Yunanistan’da 58.87, Türkiye’de (Marmaris) 69.51, Kıbrıs’ta (Rum Kesimi) 70.74, Mısır’da ise, 78.30 sterlin harcamak gerekiyor.

Araştırmanın sonuçlarına dikkat çeken İngiliz gazeteleri de, fiyatlar, geçen yıla göre Brighton’da yüzde 10 artarken Yunanistan, Türkiye ve Mısır’da düşüşlerin yaşandığını vurguluyorlar. Fiyatlar, geçen yıla oranla Yunanistan’da yüzde 10, Türkiye’de yüzde 13, Mısır’da ise yüzde 12 geriledi.

TÜRKİYE’DE ZAYIFLAYAN LİRA VE DÜŞEN LOKANTA FİYATLARI
Post Office Travel Money müdürü Sarah Munro da Doğu Akdeniz iyi bir seçim gibi göründüğünü, fiyatların düştüğünü belirtirken “Türkiye’de 2010 yılındaki keskin fiyat artışlardan sonra önemli bir düşüş oldu” dedi. Munro, “Daha zayıf bir Türk lirası ve Türk lokanta ve barlarında daha düşük tarifeler, fiyatların inmesine neden olduğu”na dikkat çekti.(ANKA)

Facebook

Youtube