Boston Kısa Film Yarışması Sonuçları Açıklandı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
"15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında düzenlenen geleneksel belgesel ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada En İyi Kısa Film Ödülü’nü yönetmen İ. Serhat Karaaslan’ın “Bisiklet” filmi aldı. En İyi Belgesel Ödülü’nü yönetmenliğini Bingöl Elmas’ın yaptığı “Pippa’ya Mektubum” kazandı.
Seyirci Ödülleri’ni Kısa Film dalında yine İ. Serhat Karaaslan’ın “Bisiklet” adlı filmi ile Belgesel dalında Haydar Demirtaş’ın “Babam Tarih Yapıyor” adlı filmleri aldı. Ayrıca yarışmada bu yıl özel mansiyonlar da verildi. Kısa Film dalında Tan Akınsal’ın 'Aynur', Erol Mintaş’ın 'Kar', Serhat Fürtuna’nın 'Klişe', Cenk Ertürk’ün 'Nahoş Bir Mevzu', Seyid Çolak’ın 'Oyun' adlı filmleri ve belgesel dalında Gülseren Suzan ve Jochen Menzel’in 'Anatolian Blues–InMemoriam Aşık Veysel', Savaş Karakaş’ın 'Kocaoğlan'ı Kurtarmak', Saliha Kuşcan ve Güzin Göğüş’ün 'Melek Ağacı': Sakız, Öykü Yağcı’nın 'Sözcüklerin Ötesinde', Rodi Yüzbaşı’nın 'Umut' adlı filmleri mansiyonlara değer bulundu.

Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü, belgesel ve kısa film yarışmasının genç Türk sinemacılarının ABD’ye açılan bir penceresi olduğunu ve yarışmaya katılan filmleri hem yarışma jürisinin hemde seyircilerin gerek kalite gerekse konu zenginliği açısından çok başarılı bulduklarını belirtti. Gömülü yarışmadaki filmlerin ulusal bir sinemanın sağlam temeller üzerinde yükseldiğinin göstermesi açısından heyecan verici olduğunu söyledi. Yarışma jürisinde Harvard Film Arşivi Başkanı Haden Guest, Boston Phoenix gazetesinin film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Programı Küratörü Carter Long gibi film konusunda uzman isimler görev aldı. Ayrıca, seyirciler de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa” filmleri belirlemek için oy kullandılar. Yarışmaya son yıllarda katılan filmlerin sayısında ciddi bir artış olduğunu ve katılan filmlerin kalitesi nedeniyle Türk sinemasının ümit verdiğini belirten Gömülü, tüm genç yönetmenleri ve yapımcıları 2011 yılında yapılacak 16. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’na katılmaya çağırdı. Yarışma başvurularının 15 Şubat 2011’de başlayacağı öğrenildi.

1996’dan bu yana her yıl düzenlenen Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali “Anadolu’nun Renkleri” temalı festival programı sergiler, konserler, film yarışması, Türk yemeklerinin tanıtımı gibi geniş bir yelpazeye yayılıyor. Boston Türk Festivali, Kuzey Amerika’daki bir ayı aşan ilk Türk kültür ve sanat festivali olma niteliğini de taşıyor. Festivalin ana sponsorları arasında Türk Kültür Vakfı(Turkish Cultural Foundation), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları bulunuyor. (ANKA)

Facebook

Youtube