Beymen Gelinlikler Piyasaya Çıkıyor: Fiyatı 2500 Euro

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, 2010 yılını, yukarı yönlü revize ettikleri bütçeyi de aşarak kapattıklarını, 2011 cirosunda yüzde 30 artış öngördüklerini söyledi. Yurt dışında ise Beymen Kahire'nin, memnuniyet verici bir şekilde her geçen yıl başarı grafiğini yükselttiğini, Kahire operasyonunun başarısının, yeni yurt dışı açılımlarını da günde getirdiğini ve iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Kahire'ye yeni kardeşler getirmeyi planlıyoruz" dedi.
Beymen'in 2010 yılı değerlendirmesi ve 2011 hedeflerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuşan Çapçı, dünya lüks sektörünün 170 milyar Euro’luk bir pazar olduğunu, bu sektörün 2008-2009'da küçülürken, 2010'da toparlanarak, yüzde 10 büyüme gösterdiğini vurguladı. Çapçı, "Sektör, iki yılın kaybını 2010'da yerine koydu" dedi. Bu ortamda güçlü markaların, krizden güçlü çıktığı değerlendirmesinde bulunan Çapçı, krizden çıkamayanların da olduğunu ifade etti.

Beymen'i kazananlar tarafında gördüklerini belirten Çapçı, 2010 yılında yukarı yönlü bir, iki defa revize ettikleri bütçeyi aşarak, 2010 yılını kapattıklarını söyledi. Belli parametrelerde yüzde 40'lara varan artışların kaydedildiğine işaret eden Çapçı, ağırlıklı olarak aksesuarın güçlü gittiğini, deri aksesuar, ayakkabı çantanın, iki katı büyüyen kategoriler olduğunu dile getirdi. Çapçı, "Deri, ayakkabı, çantada belli markalarda özellikle yüzde 30'ları aşan bir büyüme orada da görüldü" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA, İNTERNETTEN LÜKS SATIŞLARI YÜZDE 20 BÜYÜDÜ
İnternet üzerinden satışların küresel kriz döneminde de büyüdüğüne işaret eden Çapçı, 2010 yılında her türlü kategoride, dünya çapında internet büyümesinin yüzde 8 olduğunu, bunun içinde internetten lüks satışlar payının yüzde 20'ye ulaştığı bilgisini vererek, "Lüks, internette olur mu diyenler vardı. Oldu hem de çok iyi oldu. Örneğin 2010'a batığımızda, dünya lüks sektöründe yüzde 10 büyümeden bahsediyoruz. İnternette ise lüks satın almanın payı, dünya çapında yüzde 20" değerlendirmesinde bulundu.

“İNTERNET 5'NCİ BÜYÜK MAĞAZA OLACAK”
Beymen'in açtığı "beymen.com" sitesinin de yoğun ilgi gördüğünden bahseden Çapçı, internet üzerinden alışverişin gece geç saatlerde yapıldığını gördüklerini, günlük trafiğin ise 4 bin olduğunu ve özellikle jean, ayakkabı, çantaya, internette de ilgi gösterildiğini vurguladı. Beymen'in 5 büyük mağazalarından birini haline getirmek istedikleri "beymen.com"da, özel satışların da olacağını açıklayan Çapçı, "Belli kampanyalara orada da başlayacağız" dedi. İnterneti indirim amaçlı kullanmadıklarını vurgulayan Çapçı, fiyat anlamında mağaza ile aralarında bir değişiklik olmadığına dikkat çekerek, "İnternette haftada 100-150 adet ürün satılırken, mağazada binlerce ürün satılıyor" diye konuştu.

KESİLEN SATIN ALMALAR BÜYÜDÜ
Satın almalarının da büyüdüğünü dile getiren Çapçı,"Krizde alınan tedbirlerden biri satın almayı kesmekti. 2009'a göre 2010'da, hem yaz, hem kış sezonunda yüzde 20'lere varan artışlarla satın almalarımızı büyüttük" dedi. 2010 yılının, ciro ve büyüme rekorlarının kırıldığı bir yıl olarak kayda geçtiğini belirten Çapçı, 2010'da Beymen'in, global kriz öncesi altın yılı olan 2007 parametrelerinin ötesinde bir büyüme ve ciro sağladığını, 2011 cirosunda ise yüzde 30 artış öngördüklerini açıkladı. Beymen'in, yurt dışı operasyonundan da bahseden Çapçı, Beymen Kahire'nin, memnuniyet verici bir şekilde her geçen yıl başarı grafiğini yükselttiğini, Kahire operasyonunun başarısının, yeni yurt dışı açılımlarını da günde getirdiğini ve iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını, Erbil'de de baktıkları projeler bulunduğunu belirterek,"Kahire'ye yeni kardeşler getirmeyi planlıyoruz" dedi.

BEYMEN GELİNLİK SATACAK
Beymen çatısı altında iki yeni kategorinin Şubat ayında Beymen müşterisi ile buluşacağını, bunların Beymen gelinlik ve Beymen çocuk olduğu bilgisini veren Çapçı, 1 Şubat'ta başlayacakları gelinlik fiyatlarının yaklaşık 2 bin 500 Euro'dan başlayacağını açıkladı. (ANKA)

Facebook

Youtube