ATCOM ve KOSGEB ile 25 Türk Firması Amerika’da Buluştu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen akşam yemeğine, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, New York Başkonsolosu M.Levent Bilgen, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TACCİ) Celal Seçilmiş, Sağlık Ateşesi Adnan Cinal, Ekonomi Ateşesi Salim Uslu, Ticaret Ateşesi Ahmet Canlı ve Kültür ve Turizm Ateşesi Tolunay Yılmaz ve Türkiye’den gelen 25 firmanın yöneticileri katıldı.

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık konuşmasında, Türk adamlarının Amerika pazarında yer alabilmelerinin nasıl kolaylaştırılabileceği üzerinde çalıştıklarını belirtti ve Türk firmaların Amerika’da ticaret yapmak için yöntem geliştirilebileceğini ifade etti. Işık, ‘Ev ödevlerine çalışarak gelen firmalar, başarılı oluyorlar. 25 tane firma geldi ve 4 tanesinin özel görüşmeleri oldu. Bu firmalar ne istediklerini biliyorlar. İnşallah başarılı olurlar.’ dedi
 
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'da konuşmasında , 8 ay önce ATCOM’la beraber çalışmaya karar verdiklerini belirterek, ‘KOSGEB olarak Kobilerimize Amerika yolunu açmak ve birlikte tecrübe paylaşımı yapmak istiyoruz dedik ve bunun meyvelerini toplamaya başladık.’ dedi.  KOSGEB olarak Kobileri uluslar arası arenada yapılanmaya götürmek için ciddi bir emek sarfedeceklerinin altını çizdi.
 
New York Başkonsolosu M. Levent Bilgen, yaptığı konuşmada ‘Türk-Amerikan toplumu genişliyor ve güçleniyor. Daha büyük ve derin bir ayak izi bırakmaya yönelik taşları yerine koyuyor. ‘ diyerek Türk-Amerikan toplumunun gün geçtikçe büyüdüğünü vurguladı. Başkonsolosluk olarak Amerika’da yaşayan Türklere hizmet vermek için her geçen gün bir yenilik yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Bilgen, Amerika’da okuyan Türk öğrencilerin Amerika’da çalışma imkanları hakkında bilgilendirilmesi için de çalışmalar yapacaklarını belirtti..
 
Gecede Başkonsolos Bilgen, KOSGEB Başkanı Kaplan ve Türkiye’den gelen 25 firmanın yöneticilerine birer plaket takdim edildi.
 
Türkiye’den gelen firmaların isimleriyse şöyle: Başar Bilgisayar Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Terralabs İletişim Hizmetleri Ltd. Şti. , Birlik Ecza Deposu A.Ş., Kartal Bombe Üniteleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. , Teknodrom Robotik ve Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., Arkadaş Yazılım ve Teknoloji Makine Eğitim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., SİSOFT Sağlık Bilgi Sistemleri Ltd. Şti., Tesmak Makine Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş., Viavis Medikal Optik Biometrik Yazılım Araştırma Geliştirme Ltd. Şti., Konelsis Elektrik Otomasyon Enerji Ltd. Şti., Hayat Global Bilgi ve İletişim Servisleri A.Ş., Tende Elektronik Yazılım Müh. İletişim Makina San. ve Tic. Ltd. Şti., Klinik Bakım Ar-Ge Tıbbı Cihaz Sağlık Tek. Sanayi Ticaret Ltd. Şti., İlerimed Sağlık Ürünleri Ticaret Ltd. Şti., Medisel Medikal Ürünler ve Hizmetler Ltd. Şti., Artesis Teknoloji Sistemleri A.Ş., Makim Makina Teknolojileri A.Ş., Telmek Telekomünikasyon Mekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş.,Ermaksan Makina Dişli Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Besler Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Orkide Pastaneleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Pamyağ Gıda ve Kimya San Tic Ltd Şti, Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş., SHEMS Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
 
Turkish Life News Özel Haber

Facebook

Youtube