Türk İlaç Şirketini Amerikalı Amgen Alıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

ABD'li biyoteknoloji şirketi Amgen, Mustafa Nevzat İlaç Sanayii AŞ ile yüzde 95,6 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketi Amgen'in 700 milyon dolar değerindeki Türk ilaç şirketi Mustafa Nevzat İlaç Sanayii AŞ ile yüzde 95,6 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, tamamı peşin olarak gerçekleştirilecek bu işlem; Amgen'in büyük, hızlı büyüyen ve gelişmekte olan Türkiye ile çevresindeki öncelikli pazarlarda varlığını önemli ölçüde artıracak.

Yaklaşık 90 yıllık köklü bir geçmişi olan Mustafa Nevzat, Türkiye'de hastane pazarı ile enjektabl ilaçlarda lider konumunda bulunuyor. İhracatı hızla artan, 2011 yılında yaklaşık 200 milyon dolar gelir sağlayan Mustafa Nevzat; son 5 yılda çift haneli oranlarda büyüme kaydetti. Amgen Şirket ve Operasyonlar Başkanı Robert A. Bradway açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, kendilerini, faaliyet gösterdikleri tüm pazarlarda hastalara inovatif ilaçlar sunmaya adadıklarını ifade etti.


 

Bradway, ''Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibi ile birlikte; Türkiye ve çevresindeki pazarlarda yüksek kaliteli ve inovatif ilaçlarla faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz'' dedi.

Mustafa Nevzat Genel Müdürü Levent Selamoğlu da anlaşma hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
''Bu işlem; Mustafa Nevzat, çalışanları ve müşterileri için çok çekici bir fırsat sunuyor. Mustafa Nevzat ve Amgen birlikteliği; Türkiye'de benzersiz kabiliyetleri, bölgede ve diğer gelişmekte olan pazarlarda ise büyüme potansiyeli olan bir lider yaratacak. Amgen'in hedef ve kaynakları ülkemizde yatırımın sürekliliğini de sağlayacak.''

İki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanan satın alma işlemi, Rekabet Kurulu onayı dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış şartlarının yerine gelmesine bağlı olarak tamamlanacak.

Açıklamada Amgen'in Türkiye ve çevresindeki bölgeye odaklanmasının, uluslararası ana büyüme stratejisinin bir parçasını oluşturduğu belirtilerek, ''Türkiye'de 2010 yılında ofis açan Amgen, bugüne kadar iki ürünü pazara sunmuş bulunuyor. Amgen, güçlü ürün portföyünü Türkiye ve diğer pazarlardaki hastalara yararlı olmak üzere geliştirmeyi hedefliyor'' denildi. AA

Facebook

Youtube