Atatürk Havalimanı Haftalık Uçuşta JFK Havalimanını Geçti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Havacılık sektörüyle ilgili istatistikler hazırlayan OAG Aviation şirketinin verilerine göre İstanbul Atatürk Havalimanı, dış hatlarda haftalık koltuk arzına göre hazırlanan listede dünya 15’incisi oldu. Türk Hava Yolları (THY) ise haftalık uçuş sayısıyla 22’nci oldu. Atatürk Havalimanı, haftalık 333 bin 187 adetlik dış hat koltuk kapasitesine ulaştı.


 


Sıralamada Londra Heathrow 838 bin 773 ile birinci, Dubai 705 bin 960 ile ikinci olurken Hong Kong ise 673 bin 64 ile üçüncü sırada yer aldı. Dünyanın en büyük havalimanları listesinde yer alan New York JFK, Zürih, Roma Fiumicino gibi meydanları Atatürk Havalimanı’nın geride bırakması dikkat çekti. Bu yılın ilk 2 ayında ise Atatürk Havalimanı dış hat yolcu sayısı 2011’e göre yüzde 27 arttı. Atatürk Havalimanı dış hatlarda geçen yılı yüzde 17 büyüdü.


Dünya devlerini zorluyor
Havayollarının haftalık sefer sayılarına göre hazırlanan listede ilk 5 sırada ABD’li havayolları yer aldı. Birinci 39 bin 208 uçuşla United olurken, THY 4 bin 992 seferle 22’inci sırada yer aldı. THY, Avrupa’da İspanyol Iberia ile Hollandalı KLM havayollarını geride bıraktı. (Tolga Özbek, Hürriyet)

Facebook

Youtube