New York Times Turizm Fuarında Türkiye Tanıtımı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Jacob Javits Kongre Merkezi'nde 2 Mart tarihinde başlayan ve 4 Mart'ta bitecek fuara Türkiye 12 katılımcı ile temsil ediliyor. NY Kültür ve Turizm Ateşeliğinin dışında,  Türk Hava Yolları ve bazı Türk acentalarında yer aldığı fuarda New York'ta yapılan tek turizm fuarı olduğu belirtildi. 


 

New York Kültür ve Turizm Ateşesi Ebru Ejder, Fuarlarda katılan halk veya tur operatörlerine Türkiyeyi en iyi şekilde  anlatma imkanı  doğduğunu belirterek, Türkiyeden fuara katılan tur operatörlerinin, Amerika'daki tur operatörleri ile işbirliği imkanı da doğduğunu belirtti. Ejder, Türkiye'nin, ABD'de Mart ayında Chicago, Washington ve New York başta olmak üzere, gazete, dergi, televizyon, bilboardlar ve otobüs reklamları ile büyük bir tanıtım atağına başlayacağını belirterek, Türkiye reklamları ABD'nin en çok izlenen ABC, CBS ve NBC kanallarında yer alacak dedi.

ABD'den Türkiye'ye giden turist sayısının 2011 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla oranla yüzde 17'lik bir artış gösterdiğini söyleyen Ejder, 2012'de turist artışının yükseleceğini umut ettiklerini belirtti.

Türk Hava Yolları temsilcileri de "Standımızı ziyaret eden müşterilerimize her sene yeni ve değişik bilgiler vermek bizi heyecanlandırıyor ve Turizm Bakanlığı destekli fuar sonunda yapılacak çekilişte 2 talihliye Türkiye gidiş dönüş bileti vereceklerini açıkladılar. Türk Hava Yolları'nın, dünyada en iyi yemek sunan havayolu şirketi seçildiğini belirten yetkililer, kalite ve serviste birinci seçilmek bizlere gurur verdiğini belirttiler.


TADF’den Destek

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar’da furarın ilk  gün açılışına  giderek destek verdi. Amerikalıların Türkiyeyi daha iyi tanıması ve turizmin artması konusunda, TADF'nin yaptığı etkinliklerde bu faktöründe dikkate alınacağını belirten Çınar, Mayıs ayında gerçekleştirecek Türk Günü Yürüsüyüsü ve Festivalinde  Amerikan medyasına da reklam vereceklerini söyledi. TADF Başkanı Çınar, başta Kültür ve Turizm Ateşemiz Ebru Ejder, Türk Hava Yolu yetkilileri  ve acentaları tebrik ettiğini belirterek, diğer ülke standlarına göre en güzel tanıtımın Türkiye köşesinde olduğunu dile getirdi.

Facebook

Youtube