Vakıfbank New York'un Büyüklüğü 2 Milyar Dolara Ulaştı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Vakıfbank’ın New York Şubesi eski Şube Müdürü Yıldırım Eroğlu, şubede göreve başladığı 2004 yılından bu zamana kadar Vakıfbank New York Şubesi’nin karlılığının yaklaşık 10 kat arttığını söyledi. 6 Aralık 2011 tarihi itibariyle Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı olan Eroğlu, “Vakıfbank New York Şubesi’nin şu anki büyüklüğü 2 milyar dolar civarında” dedi. Eroğlu, söz konusu başarının uygun enstrümanlarla piyasaya giriş yapmalarından kaynaklandığına dikkat çekerek, ABD’deki bankaların Vakıfbank’ın seçtiği ticari enstrümanlarla rekabet etmelerinin zor olduğunu ifade etti. Vakıfbank olarak müşteriye uygun ticari enstrümanı bulmaya çalıştıklarını belirten Eroğlu, “ABD’de faaliyet gösteren diğer bankalarda böyle bir hizmeti bulamazsınız” diye konuştu.
Bireysel müşterilerin transferlerinde yardımcı olduklarını belirten Eroğlu, Vakıfbank New York Şubesi olarak kredi kartı veya bireysel kredi sunumu gibi işlemleri yapmadıklarını söyledi.

Hizmetler müşteri kazandırdı
New York Şubesi olarak ticari krediler alanında faaliyet gösterdiklerini dile getiren Eroğlu, “Türkiye’de iş yapan yabancı şirketler ve ABD’de bulunan Türk firmalarıyla çalışıyoruz. ABD’de tek şubeyiz, ve ticari alanda volümler daha yüksek olduğu için o alana yöneldik” dedi. Eroğlu, Türkiye’de iş yapan ticari şirketlerin hedef kitleleri arasında yer aldığını ifade ederek, Vakıfbank olarak hem Türk kanunlarına hem de ABD kanunlarına hakim olduklarının altını çizdi. Bankanın sunduğu imkanlar sayesinde Türkiye ile iş yapan yabancı şirketleri bünyelerine çektiklerini belirten Eroğlu, ABD’de bir Vakıfbank şubesinin açılmasının 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın çabalarıyla gerçekleştiğine dikkat çekti. Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “ABD hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak dünyanın en büyük ülkesi. Buradaki iş ilişkilerini ilerletmek için New York’ta şube açıldı. Amacımız iki ülke arasındaki mevcut ticari ilişkileri geliştirmek ve ABD’deki yerleşik Türk sermayesini daha da güçlendirmektir.” ABD’de yaşanan ekonomik kriz dönemine de değinen Eroğlu, bu dönemde kendileriyle iş yapan firmalara destek vermeyi sürdüklerine vurgu yaptı. Eroğlu, “ABD’li bankalar kriz döneminde kredi vermeyi durdururken, biz tam tersine firmalarımıza kredi vermeyi sürdürdük. Krizde bile 1 milyonunu 10 milyon yapan insanlar var” dedi. Veda nedeniyle hala New York’ta bulunan Eroğlu, New York’tan ayrılmanın burukluğunu yaşarken, ana bankaya geçmenin sevincine sahip olduğunu söyledi.

1993 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak Vakıfbank’ta göreve başlayan Yıldırım Eroğlu, bankada müfettişlik, müdür yardımcılığı, değişik yerlerde şube müdürlüğü, ticari krediler müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2004-2011 yılları arasında Vakıfbank New York Şubesi’nde Genel Müdür olan Eroğlu, 6 Aralık 2011 tarihi itibariyle Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. (Songül Çiçek – TurkishNY.com)

Facebook

Youtube