Petrol Ofisi'ni Alan OVM'nin Türkiye'de Büyüme Niyetinde

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Petrol Ofisi'nin yüzde 97'sini satın alan ve Samsun'da doğalgaz çevrim santrali inşa eden Avusturyalı enerji şirketi OMV, Türkiye'de yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor. Avrupa'nın değişik ülkelerinden getirdiği gazetecilerle birlikte Türk basınına bir sunum yapan OMV İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gerhard Roiss, "Türkiye'de şu anda Samsun'da bir doğalgaz çevrim santrali inşa ediyoruz. Önümüzdeki dönemde benzer santraller kurmayı hedefliyoruz. Türkiye 2020 yılına gelindiğinde Avrupa'nın dördüncü büyük gaz pazarı ve üçüncü büyük elektrik pazarı olacak." dedi.
Samsun'da inşa ettikleri santralin gelecek sene operasyona alınacağını ifade eden Roiss, "Şu anda Türkiye elektrik pazarı ile ilgili spesifik bir hedefimiz yok. Amacımız, gaz işimizle entegrasyon kurarak bir değer zinciri oluşturmak. Ancak pazar bize başka doğalgaz santralleri kurmak konusunda imkân tanıdıkça ki 2020'ye kadar yüzde 70'lik bir büyüme öngörülüyor, biz de yatırım yapacağız." şeklinde konuştu.

2014'e kadar rafineri kapasitesini azaltarak ve pazarlama alanındaki varlıklarını satarak 1 milyar Euro gelir elde edeceklerini söyledi. Gerhard Roiss, 2016'ya kadar ise şirketin yüzde 4 oranında yeni satın almalarla büyümeyi planladığını açıkladı. Bu operasyonların Türkiye dahil enerjide stratejik öneme sahip ülkelerde gerçekleştirilebileceğinin işaretini veren OMV CEO'su, 2016'ya kadar yatırımların üçte ikisini üretim ve araştırmaya kaydırarak gazla çalışan elektrik santrallerini devreye alacaklarını kaydetti. Romanya ve Avusturya'da ağırlıklı faaliyetlerini yürüten şirketin 2010 sonu itibarıyla yaklaşık 1,15 milyar varil yakıta eşdeğer petrol ve doğalgaz rezervi bulunuyor. (Zaman)

Facebook

Youtube