Kongre Turizminde Türkiye'nin Etkisi Artıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği (ICCA)’nin yayınladığı 2010 verilerine göre; İstanbul 2010 yılında dünya kongre turizminde 7’nci, Avrupa’da ise 6’ncı oldu. ICCA’nın yayınladığı 2010 yılı dünya kongre turizm raporuna göre İstanbul, 109 uluslararası niteliğe sahip kongre ile Londra, Lizbon, Amsterdam ve Sidney’i geride bıraktı. Aynı raporda Antalya da 23 kongre ile 79’uncu sırada yer alırken, İzmir ise 6 kongre ile 284’üncü oldu.

TYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Gür'ün verdiği bilgilere göre, Türkiye’de gerçekleştirilen kongrelerde delege sayısını baz alındığında Türkiye 148 bin delege ile dünya kongre pazarında 11. sırada yeralıyor. İstanbul, 76 bin delege ile katılımcı sayısı bakımından dünyada 4. sırada yer alıyor.


Türkiye'de her geçen yıl büyüyen kongre turizminin önde gelen tesislerinden biri olan Maritim Pine Beach Belek Convertion Center operasyon müdürü Genceli, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı hamle ile tüm dünyada kongre turizminin saygın bir üyesi haline geldiğine dikkat çekti. Kongre turizminin Türkiye'de sadece yaz aylarına sıkıştırılan deniz-kum-güneş tatili algısını da değiştirdiğine dikkat çeken Genceli, şirketlerin ve organizasyonların kongre turizminde de Türkiye'yi seçmesinin bu alana yapılmış yatırımların ne denli önem taşıdığını gösterdiğini ifade etti.

Maritim Pine Beach yönetim kadrosuna yeni katılan Genceli, kariyerinde bir çok otel ve turizm işletmesi açılışı ve yeniden yapılanmasında görev aldı. Genceli, Maritim Pine Beach Yiyecek İçecek Müdürü ve otel bünyesindeki Belek Convention Center'ın operasyon müdürü olarak görev yapacak.

Aralarında Hyatt Regency İstanbul, Intercontinental Hotel Astana Kazakistan, Grand Cevahir Hotel, Dedeman Şile, Dedeman Bulgaristan gibi pek çok uluslararası zincirde yönetici olarak görev yapan Genceli, Maritim Pine Beach'teki görevine de Moldova'daki Leogrand Hotel & Convention Center'dan transfer oldu.

İstanbul Anadolu Otelcilik Lisesi, Turizm işletme ve Florida International Universty de Yiyecek ve İçecek Ürün yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimlerine sahip olan Genceli, sektörde okurken kariyer yapan başarılı yöneticilerden biri olarak da tanınıyor.

Genceli daha önce Hyatt Regency İstanbul, Intercontinental Hotel Astana Kazakistan, Royal Caribbean International -Miami ABD, Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi, Dorint International ve Sirkeci Grup Otelleri, Dedeman Şile ve Bulgaristan, Leogrand Hotel & Convention Center Moldova'da görev yapmıştı.

Güçlü Resort ve Kongre altyapısıyla Türkiye'nin önde gelen tesislerinden olan Maritim Pine Beach Belek Otel'de göreve başlayacağından dolayı memnuniyetini dile getiren Genceli; hizmet ve yönetim kalitesini daha üst düzeye çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.


 

Facebook

Youtube