Amerikan Yağ Kimyacıları İzmir'de Toplandı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Dünyanın en büyük yağ organizasyonu olarak gösterilen Amerikan Yağ Kimyacıları Derneği (AOCS) tarafından 4 yılda bir düzenlenen Dünya Yağ Konferansı, İzmir'de başladı. Hilton Oteli'ne düzenlenen konferansın açılış kokteylinde organizasyonun genel başkanlığını yürüten Bioactives World Forum Üst Düzey Yöneticisi Sefa Köseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 102 yıllık bir geçmişe sahip AOCS'nin 4 yılda bir düzenlenen bu konferanslarda bilim adamları ve endüstri kurumlarını bir araya getirdiğini, yağ sektöründe son teknolojiler ve pazar oluşumlarının masaya yatırdığını söyledi.

Köseoğlu, Türkiye'nin ilk kez 1986 yılında ev sahipliği yaptığı konferansı 2002 yılından bu yana sürekli olarak düzenlediğini, İstanbul dışında ilk kez İzmir'in bu organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi. Köseoğlu, 45 ülkeden 450'ye yakın katılımcının bulunduğu konferansta 107 tebliğin sunulacağını belirtti.

Dünya Yağ Konferansı'nın sponsorluğunu üstlenen Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Yurdagül ise bu yılki konferansta yağ fiyatlarındaki artış ve buna karşı alınabilecek tedbirlerin de tartışılacağını söyledi.

Konferansın 23 Haziran 2011'e kadar süreceği ifade edildi. (AA)

Facebook

Youtube