
Madende linyit kömürünün kalınlığı 12 metre ve 1852 dönümlük alanı kapsıyor. Madeni işletme lisansı ise 42 yıllık. Maden sahasında yapılacak çalışmaları ise North American Coal Corporation yürütecek. Projenin toplam yatırım tutarı 1.26 milyar dolar tutarında. Santralin inşaası ise sözleşme imzalandıktan 12 ay sonra tamamlanmış olacak. Turk Power Yönetim Kurulu Başkanı Ryan E. Hart, Konya'daki projenin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, projeye danışmanlık hizmeti vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Türkiye'nin 2010 yılının ilk iki çeyreğinde en hızlı büyüme gösteren ülke olduğuna diktat çeken Hart, Türkiye'nin dünyada enerji sektöründe de en hızlı gelişen ikinci ülke olduğunu kaydetti. Gelecek 10 yılda da bu büyümenin devam edeceğine işaret eden Hart, günlük enerji talebinin ancak büyük yatırımlarla karşılanabileceğini söyledi.
Turk Power olarak benzer projeler üzerinde çalıştıklarını ve benzer sözleşmelere imza attıklarını ifade eden Hart, kömür ve hidroelektrik santralleri ile önümüzdeki aylarda yeni projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.
TURK POWER HAKKINDA
TurkPower Corporation, Türk-Amerikan danışmanlı ve servis hizmetleri vermek üzere faaliyet gösteriyor. Şirketin ana amacı Türkiye enerji pazarını canlandıracak yatırımlara imza atmak. Müşterilerine danışmanlık hizmetinin yanı sıra Türkiye'deki rüzgar, hidro, solar, kömür ve jeotermal enerji parklarında servis operatörü olarak da faaliyet gösteriyor. Enerji sektöründeki girişimleri dışında Turk Power, Türkiye'deki maden sektöründe satın alım ve operasyonel oyuncu olarak rol almayı hedefliyor.