ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner’dan Türkiye\'ye övgü

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner, Türkiye'ye ilk defa 1983 yılında geldiğini belirterek, ''O zaman iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1 milyar dolardı. Şimdi 20 milyar dolar. Bunun sebebi, Türkiye'de artan özgüvendir'' dedi.


 


Kilner, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)-ABD Ticaret Odası işbirliği ile hazırlanan ''Yeni Dönemde Türk-Amerikan İlişkileri: Daha Güçlü bir Ortaklık için Analiz ve Öneriler'' başlıklı raporun tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin geçmiş yıllara göre daha iyi durumda olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve hacmi ele alan rapora işaret eden Kilner, raporu ayrıntılı olarak inceleme fırsatı bulamasa da kısaca göz attığını ve çok beğendiğini söyledi.

ABD ve Türkiye'nin önemli bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Kilner, ''Ticaretin sadece devlet tekelinde olmaması çok memnuniyet verici bir durum. İki ülkenin özel sektörlerinin bu konuda, yani ticaretin artırılmasına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar heyecan verici. Özel sektörün iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmini yükseltmeye yönelik girişimleri beni mutlu ediyor. Aslında hükümetleri bu konuda özel sektörler yönlendirmeli. Ticaretimiz geçtiğimiz yıllara nazaran artıyor, ancak yeterli değil. İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi ve artması için herşeyi yapmaya hazırım'' şeklinde konuştu.

ABD İstanbul Başkonsolosu Kilner, Türkiye'ye ilk defa 1983 yılında geldiğini anlatarak, ''O zaman iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1 milyar dolardı. Şimdi 20 milyar dolar. Bunun sebebi, Türkiye'de artan özgüvendir'' dedi

Facebook

Youtube