Şike Davasında 7 Tahliye

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen futbolda şike duruşmasında 23 tutuklu sanığın savunması tamamlandı. Mahkeme Heyeti, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, altyapı koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'un başkanı Mecnun Odyakmaz, Giresunspor Asbaşkanı Coşkun Çalık, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve masör Mehmet Yenice'nin tahliyelerine karar verdi. Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere 16 sanığın tahliye talepleri ise reddedildi. Tahliye kararları suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak verildi.

 
Tahliye edilmesine karar verilen sanıklar böylece 232 gün özgürlüklerine kavuştular. Tahliye olan 7 ismin önümüzdeki saatlerde Metris Cezaevi'nden serbest bırakılmaları bekleniyor
 
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bundan sonraki duruşmanın 26-30 Mart tarihlerinde yapılacağını açıkladı.  4 gün sürecek olan duruşmada tutuksuz sanıkların da ifade vereceğini açıklandı.
 
Mahkemede tahliye taleplerinin yanı sıra bazı ara kararlar da aldı
 
ALINAN ARA KARARLARDAN BAZILARI;
 
- Tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanması için 26-30 Mart arasında bir dava daha gerçekleştirileceği belirtildi.
- Başkanımız Aziz Yıldırım,Yöneticimiz İlhan Ekşioğlu ve  Mali işler Müdürümüz Tamer Yelkovan’ın tahliye talepleri reddedildi...
- Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Cemil Turan, Coşkun Çalık, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Ömer Ülkü, Mehmet Yenice tahliye edildi..
- Bülent Uygun’un maçların temsilcilerinin dinlenmesiyle ilgili talebinin reddedilmesine,
- Bütün sanıkların seyir yasaklarının kaldırılmasına,
- Özel hayatı ihlal eden bazı tapelerin iddianameden çıkarılmasına,
- Yıldırım Demirören’in tanık olarak değerlendirilmesine,
- Serdar Kulbilge’nin hesaplarının incelenmesine,
- Olgun Peker’in 2010-2011 yurt dışına çıkış belgelerinin istenmesine,
- Muğla cezaevinde yatan Cihan Oskay’ın tanık olarak dinlenmesine,
- Yayıncı kuruluştan davaya konu olan maçların görüntülerin istenmesine karar verdi.
 
'GİZLİ TANIK POYRAZ'IN İFADESİ İSTENDİ
 
Mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen birinci Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade veren 'Gizli Tanık Poyraz"ın tüm beyanlarının bir örneğinin istenmesine hükmetti. İddianamede şike ve teşvik yapıldığı iddia edilen maçların görüntülerinin yayıncı kuruluştan istenmesine karar veren heyet, aralarında TFF Başkan adayı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Lütfü Arıboğan'ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin tanık olarak dinlenilmesi taleplerinin sanıkların savunmasının alınmasından sonra değerlendirilmesine karar verdi.
 
MAÇ GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ
 
Mahkeme İBB Spor Kulübüne 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzon - İBB maçında kulüp yönetimi tarafından maçla ilgili olarak başarılı olmaları için maç primi verilip verilmediğinin sorulmasını kararlaştırdı. Mahkeme haklarında seyir yasağı bulunan ancak daha önce kaldırılmayan Yusuf Turanlı, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Tamer Yelkovan ve Bülent İbrahim İşcan'ın hakkında bulunan seyir yasağı kaldırıldı.
 
Mahkeme Zafer Tüzün, Korcan Çelikay, İlhan Çelikay ve İbrahim Akın'ın haklarında bulunan yutrdışına çıkış yasağını kaldırıdı.
 
SAVCI'DAN  3 TAHLİYE TALEBİ
 
Duruşmada sanık avukatlarının talepleri alındı Aziz Yıldırım'ın avukatı müvekkilinin tahliyesini istedi. Taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice ve Çoşkun Çalık'ın suç vasfının değişmesi ve tutuklu kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.
SAVCI KELEBEK DAVA DOSYASINI İSTEDİ
 
Savcı Ermertcan, aralarında Aziz Yıldırım'ın bulunduğu 20 sanığın tahliye taleplerinin kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle reddedilmesini istedi. Sanıkların yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebini reddedilmesini isteyen savcı Ermertcan, seyir yasağının kaldırılmasını talebini de mahkemenin takdirine bıraktı. Savcı Ermetcan, ayrıca 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karara bağlanan "Kelebek operasyonu" dava dosyasının mahkemeye gönderilmesini istedi. Savcının mütaalasının ardından duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.
 
AZİZ YILDIRIM İÇİN TAHLİYE TALEBİ
 
-Ayrıca İlhan Ekşioğlu'nun da avukatı tahliye talebini istedi.
-Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar: Aziz Yıldırım'ın 6 rahatsızlığı vardır ve giderek artmaktadır. Hastalığı sebebiyle tahliye talebinde bulunuyorum. Şike suçunun cezası 1 ila 3 yıldır. Bütün sorgular da bitmiştir. Bu nedenlerle 8 aydır devam eden tutukluluğun kaldırılmasını talep ediyorum.
- Yurtdışı yasaklarla iligli talepler alındı.
 
SANIKLAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
 
Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 21 tutuklu sanık kararı beklemeden Metris Cezaevi'ne gönderildi. Diğer tutuklu sanıklar Olgun Peker ve Ömer Ülkü ise tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'ne gönderildiler. Mahkemenin aldığı ara kararlar sanıkların avukatlarına açıklanacakCem TURSUN / İSTANBUL DHA

Facebook

Youtube