Vizesiz Amerika Hayali 1 Gün Bile Sürmedi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone, bir ilki gerçekleştirerek, ABD-Türkiye ilişkilerine dair Twitter’dan gelen soruları Türkçe yanıtladı. Ricciardone, iki ülke ilişkilerinin yakınlığına dikkat çekerek “Türkiye’nin Vizesiz Seyahat Programı’na uygun olma konusunda ilerlediğine inanıyoruz” dedi ancak daha sonra bu sözlerine başka bir twit'le açıklama getirdi.


 


Büyükelçi Ricciardone, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde faaliyete soktuğu Türkçe Twitter hesabı @ABDTurk üzerinden bir saatten daha uzun bir süre boyunca kullanıcılarla sohbet etti.

Bazı kullanıcıların, ABD’ye giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanmasıyla ilgili soruları üzerine Ricciardone, “Karşılıklı vizenin kaldırılması ABD'de uygulanan bir program dahilinde (Visa Waiver Program) gerçekleşmektedir. ABD ve Türkiye çok yakın ilişki içindedir. Türkiye’nin Vizesiz Seyahat Programı’na uygun olma konusunda ilerlediğine inanıyoruz” yanıtını verdi.

Bu sözlerinden sonra Ricciardone Twitter hesabından aşağıdaki twitleri paylaştı:

"Sohbetimizde bahsi geçen bir konu, zaman kısıtlaması nedeniyle detaylı açıklanamadı. Tüm Türklerin, iş, turizm, okul, değişim programları, aile birleşmesi ve tıbbi nedenler gibi geçerli sebeplerle seyahatini teşvik ediyoruz. ABD’ye seyahat için ziyaretçi vizesi almak, pekçok kişinin düşündüğünden çok daha kolay. Vizesiz Seyahat Programı’nın (VSP) çeşitli kuralları ve katı kriterleri vardır. Bu yönde ilerleme olsa da açıkçası Türkiye’nin kısa zamanda VSP kapsamına alınacağına düşünmüyorum. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. AA

Facebook

Youtube