
Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı olarak 2008 yılında GAP Bölgesinde uygulamaya başladıkları, 2010 yılında da DAP Bölgesine yaygınlaştırdıkları SODES'in kapsamına, bu yıl 5 yeni pilot ili daha ilave ederek, il sayısını 30'a çıkardıklarını hatırlattı.
Bu yıl Program kapsamında bin 660 projenin desteklendiğini ve SODES'e toplam 200 milyon lira kaynak ayrıldığını anlatan Yılmaz, ''(Küçük Dokunuşlar, Gerçekleşen Hayaller) sloganıyla yola çıktığımız SODES, genişleyerek ve daha fazla insanın hayatına anlam katarak yoluna devam etmektedir'' dedi.
SODES'i ''kamu hizmetlerinin kılcal damarları'' olarak nitelendiren Yılmaz, ''Programın çıkış noktalarından biri yerel sahiplenmenin programın başarısını doğrudan etkilediği hususudur. Bu çerçevede, SODES'te sadece projelerin uygulanması sürecinde değil, aynı zamanda projelerin hazırlanması ve seçimi sürecinde de tamamen yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi esas olmuştur. SODES Programı, merkezde Kalkınma Bakanlığı, yerelde Valilikler, taşra teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yürütülmektedir'' diye konuştu.
SODES'in GAP ve DAP bölgelerindeki bütün iller ve 2011 yılı itibarıyla Programa dahil olan Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini kapsadığını kaydeden Yılmaz, SODES'e yeni dahil edilen bu iller için farklı uygulama modellerinin pilot olarak hayata geçirildiğini söyledi.