Futbol Federasyonu Kararını Açıkladı: Küme Düşme Yok, Lig Zamanında Başlıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik soruşturmada adı geçen şüpheli kişi ve kulüplerle ilgili olarak bu aşamada bir hüküm verilmesinin doğru, adil ve hakkaniyete uygun olmayacağını, kararın, iddianamenin kabulü ve ardından federasyon tarafından savunmaların alınmasının ardından verileceğini açıkladı. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen şike soruşturmasıyla ilgili olarak Yönetim Kurulu kararını açıklayarak, ''Federasyonumuzca yapılacak disiplin yargılamasının hukuka uygun ve adil bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için, gizlilik kararının kaldırılması şarttır'' dedi.

Futbolda yürütülen şike soruşturması kapsamında TFF Etik Kurulu'nun raporunu alan TFF Yönetim Kurulu, ''yaptığı toplantıda gizlilik kararı nedeniyle soruşturmanın adil olarak gerçekleşmeyeceği düşüncesiyle nihai karar almak için oluşacak savcılık iddianamesinin beklenmesini'' kararlaştırdı.

KARARLAR
Yönetim kurulu kararlarını Swissotel'de düzenlenen ve federasyon yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla açıklayan Aydınlar, şunları kaydetti:

''Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbolumuzun olağanüstü bir süreçten geçtiği şu günlerde, kanun ve talimatların kurumumuza çizdiği çerçevede çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Bu süreçte, yine kanun ve talimatların bize tanıdığı sınırlar içerisinde, yaşanan tüm aşamaları kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Hepinizin bildiği gibi, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından 5894 Sayılı TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 3. Maddesinin 1. fıkrasının G bendi ve 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanunun 19. Maddesi çerçevesinde, talebimiz üzerine federasyonumuza teslim edilen belgeler Etik Kurulumuz tarafından bir süredir inceleniyordu. Bu belge ve delillerin, Etik Kurulu tarafından incelenmesi neticesinde oluşturulan rapor ve buna bağlı görüşler doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu karar ve görüşler aşağıdaki şekilde oluşmuştur:

1- İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 157. maddesi uyarınca gizli olarak yürütülmektedir.

2- Soruşturma dosyası hakkında, Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15.12.2010 tarih ve 2010/2468 sayılı kararı ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 153. maddesinin 2. fıkrası uyarınca gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verilmiştir.

3- Belgeler teslim edilirken dosyadaki kısıtlılık kararı çerçevesinde işlem yapılması gerektiği ayrıca bir üst yazı ile tarafımıza bildirilmiştir.

4- Belgelerin federasyonumuzca bu aşamada şüpheli kulüpler ve gerçek kişilerle paylaşılması, Türk Ceza Kanunu'nun 285. maddesinde düzenlenen gizliliğinin ihlali suçunu oluşturacaktır. Bu suçun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis olup, basın yoluyla işlenmesi halinde ceza yarı oranında artırılmaktadır.

5- Söz konusu belgelerin paylaşılmasının, halen gizli bir şekilde sürmekte olan soruşturmanın selametini olumsuz şekilde etkileyeceği de açıktır.

6- Soruşturma evrakının anılan sebeplerle şüpheli kulüp ve gerçek kişilerle paylaşılamaması, federasyonumuzca yapılacak disiplin yargılamasında ilgili taraflara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6., Anayasamızın 36. ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 72. maddesi ile teminat altına alınan savunma hakkının tanınmasına engel olmaktadır. Savunma hakkı tanınmadan yapılacak bir disiplin yargılamasının hak arama hürriyetini ve adil yargılanma hakkını ağır bir biçimde ihlal edeceği açıktır.

7- Her ne kadar, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı şüpheli vekillerine dosyaları inceleme hakkını vermiş ise de, söz konusu soruşturmada kulüplerin şüpheli sıfatını taşımamaları nedeniyle dosyaları inceleme hakkına sahip olamamaları, yine şüphelilerin dosyaları bizzat ve bütünüyle görememeleri, dosyalardan fotokopi alınmasına imkan verilmemesi de, federasyonumuzca yapılacak disiplin yargılamasında savunma hakkının gereği gibi kullanılmasını engelleyecektir.

8- Ayrıca, söz konusu soruşturma evrakı, federasyonumuza teslim edildiği an itibarıyla doğal olarak konuya ilişkin tüm belgeleri içermemektedir. Diğer yandan belgelerin federasyonumuza tesliminin ardından, söz konusu soruşturmanın kapsamı giderek genişlemiş, soruşturma derinleşerek çok sayıda kulüp ve futbol ailesine mensup gerçek kişiyi kapsar bir biçimde sürmüş ve halen de sürmektedir. Bu hususlarla ilgili hiçbir yeni belge ve bilgi zamanlama nedeniyle henüz federasyonumuza ulaşmamıştır. Federasyonumuzca yapılacak disiplin yargılamasının adil bir şekilde sürdürülebilmesi için, eksik olan bu belgelerin de federasyonumuza ulaşması gerektiği açıktır.

9- Anılan nedenlerle federasyonumuz yönetim kurulunca bu aşamada, karar verilmesi için gerekli delillerin tamamına erişilmeden ve savunma hakkının hukuka uygun bir biçimde kullanımına imkan tanınmadan, vicdani kanaate varılmasının mümkün olmadığı görülmüştür. Bu aşamada bir hüküm verilmesinin doğru, adil ve hakkaniyete uygun olmayacağı kamuoyu takdirlerine sunulur.
10- Federasyonumuzca yapılacak disiplin yargılamasının hukuka uygun ve adil bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için, gizlilik kararının kaldırılması şarttır. Bunun için de Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 175. maddesi uyarınca iddianamenin kabul edilmesi gerekmektedir. Ancak bu takdirde, şüpheli kulüp ve gerçek kişiler haklarındaki tüm iddiaları, bütün detaylarıyla ve açıklığıyla görüp inceleyebilecek ve savunma haklarını etkin bir şekilde kullanabileceklerdir.

Kısacası, federasyonumuzca, iddianamenin kabulüne bağlı olarak gizlilik kararının kalkmasını müteakip, derhal şüpheli kulüp ve gerçek kişilerin savunmaları alınacak, bu savunmalar ve tüm soruşturma evrakı incelenmek suretiyle, Etik Kurulu'ndan nihai rapor istenecek, daha sonra da hukuka ve adalete uygun bir karar verilecektir.''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak tutuklu bulunan 17, tutuklu olmayan 35 kişiyi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

TFF Yönetim Kurulu kararlarını açıklayan başkan Mehmet Ali Aydınlar, kulüpler hakkında nihai karar beklenmeksizin, soruşturma dosyası kapsamında tutuklanan ve tutuklanma kararına yaptıkları itirazları reddedilen futbol ailesi mensuplarının, şike ve teşvik primi eylemleri çerçevesinde tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilmesine karar verildiğini söyledi.

TFF'nin PFDK'ya sevk ettiği isimler arasında tutuklu olarak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu gibi isimler de bulunuyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanmayan ve PFDK'ya sevk edilenler arasında ise Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü futbolcuları Sezer Öztürk ve Semih Şentürk de yer aldı.

TUTUKLU OLANLAR
Başkan Aydınlar'ın yaptığı açıklamaya göre, PFDK'ya tedbirli olarak sevk edilen tutuklular şunlar:

''1-Aziz Yıldırım: Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
2-Mehmet Şekip Mosturoğlu: Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
3-İlhan Yüksel Ekşioğlu: Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
4-Tamer Yelkovan: Fenerbahçe Spor Kulübü Muhasebe Müdürü
5-Cemil Turan: Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Genel Koordinatörü
6-Serdal Adalı: Eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı (Yönetim Kurulu Üyesi)
7-Tayfur Havutçu: Beşiktaş Jimnastik Kulübü Teknik Sorumlusu
8-Ahmet Ateş: Beşiktaş Jimnastik Kulübü Protokol Müdürü (Güvenlik Müdürü)
9-İbrahim Akın: İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbolcusu
10-İskender Alın: İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbolcusu
11-Mecnun Odyakmaz: Sivasspor Kulübü Başkanı
12-Ahmet Çelebi: Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
13-Korcan Çelikay: Sivasspor Kulübü Kalecisi
14-Bülent Uygun: Eski Eskişehirspor Teknik Sorumlusu
15-Ümit Karan: Eski Eskişehirspor Sportif Direktörü
16-Ömer Ülkü: Giresunspor Kulübü Başkanı
17-Coşkun Çalık: Giresunspor Yönetim Kurulu Üyesi.''

TUTUKSUZ OLANLAR
Mehmet Ali Aydınlar, aynı kapsamda, şike ve teşvik primi eylemleri çerçevesinde, haklarında tutuklama kararı alınmayan bazı kişilerin de PFDK'ya sevk edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Şike iddialarına yönelik soruşturmada adı geçen ancak tutuklanmayan ve PFDK'ya sevk edilen isimler ise şöyle:

''1-Serdar Kulbilge: Eski Gençlerbirliği Kulübü Kalecisi
2-Cengiz Demirel: Eski Gençlerbirliği Kulübü Antrenörü
3-Erdem Konyar: Lisanslı Futbolcu Temsilcisi
4-Yavuz Ağırgöl: Fenerbahçe Spor Kulübü Güvenlik Sorumlusu
5-Serdar Berkin: Adanaspor Kulübü Yardımcı Antrenörü
6-Mehmet Şen: Eski Ankaraspor Menajeri
7-Hikmet Karaman: Eski Manisaspor Teknik Direktörü
8-Serkan Acar: Fenerbahçe Spor Kulübü Müdürü
9-Zafer Önder İpek: Eski Gençlerbirliği Kulüp Müdürü
10-Alaaeddin Yıldırım: Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
11-Hasan Çetinkaya: Fenerbahçe Spor Kulübü Profesyonel Takımlar İdari Menajeri
12-Gökçek Vederson: Bursaspor Kulübü Futbolcusu
13-Güde Fazıl Özdemir: Lisanslı Futbolcu Temsilcisi
14-Zafer Tüzün: Eskişehirspor Kulübü Teknik Danışmanı
15-Beşir Acar: Mersin İdmanyurdu Kulübü Asbaşkanı
16-Yılmaz Vural: Eski Konyaspor Kulübü Teknik Sorumlusu
17-Sezer Öztürk: Eski Eskişehirspor Kulübü Futbolcusu (Fenerbahçe'ye transfer oldu)
18-Emanuel Emenike: Eski Kardemir Karabükspor Futbolcusu (Fenerbahçe, sonrasında da Spartak Moskova'ya transfer oldu)
19-Mahmut Boz: Gençlerbirliği Kulübü Futbolcusu
20-Mehmet Yıldız: Eski Sivasspor Kulübü Futbolcusu
21-Levent Eriş: Eski Boluspor Teknik Sorumlusu
22-Sadri Şener: Trabzonspor Kulübü Başkanı
23-Recep Denizer: Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
24-Can Arat: İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbolcusu
25-Önder Turacı: Eski Kayserispor Kulübü Futbolcusu
26-Nevzat Şakar: Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı
27-Osman Murat Özaydınlı: Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
28-Ekrem Okumuş: Lisanslı Futbolcu Temsilcisi
29-Sadrettin Fırat Kocaoğlu: Kasımpaşa Spor Kulübü Futbolcusu
30-Zafer Demiray: Eski Körfezspor Kulübü Futbolcusu
31-Faruk Taşseten: Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
32-Mehmet Oflaz: Sivasspor Kulübü 2. Başkanı
33-Fatih Hocaoğlu: Giresunspor Kulübü Genel Müdürü
34-Murat Öztürk: Fenerbahçe Spor Kulübü Kaleci Antrenörü
35-Semih Şentürk: Fenerbahçe Spor Kulübü Futbolcusu.''

YENİ SEVK İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK
Mehmet Ali Aydınlar, sevk işlemlerinin, federasyona 20 Temmuz'da teslim edilen dosyalarda yer alan bilgi ve belgeler kapsamında, şike ve teşvik primi eylemleri çerçevesinde yapıldığını belirterek, ''Federasyonumuzca yeni bilgi ve belgelere ulaşılmasını müteakip, şike ve teşvik primi eylemleri açısından gerekli incelemeler gerçekleştirilerek, yeni sevk işlemleri yapılabilecektir'' dedi.

Aydınlar, şöyle devam etti:

''Ayrıca, Hukuk Müşavirliğinin yetkisiz menajerlik, talimatlara aykırı hareket ve sportmenliğe aykırı hareket eylemleri ile ilgili olarak, dosyalar üzerindeki disiplin sevklerine ilişkin çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yeni sevk işlemleri gerçekleştirilecektir.

Türkiye Futbol Federasyonu, toplumsal anlamda çok geniş yankı bulan ve çok hassas bir içeriğe sahip olan bu özel konuyla ilgili hukuki açıdan en doğru kararı verebilmek için kanun ve talimatların tanıdığı tüm olanaklar dahilinde çalışmalarını sürdürmektedir. Son derece deneyimli ve konusunun uzmanı kişilerden oluşan mevcut kurul ve kadrolarımızla Türk futbolunun bugüne kadar yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan bu konuyu çözüme kavuşturmak ve en adil kararı almak adına, çalışmalarımızı yargı organlarımızla birlikte uyum içerisinde sürdürdüğümüzün, tüm kamuoyu tarafından bilinmesini önemle rica ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futbolda Şike iddialarına yönelik soruşturma konusunda normal vatandaş gibi davranamayacaklarını belirterek, ''Karar alırken bütün yönleriyle karar vermek zorundayız. Sorumsuz kişiler gibi davranamayız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz'' dedi.

Aydınlar, Swissotel'de yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından kararları açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TFF Etik Kurulu'nun incelemelerinin ardından aldıkları kararlar konusunda açıklamalarda bulunan başkan Aydınlar, Türkiye'de futbolun sevk ve idaresinden federasyonun sorumlu olduğunu belirterek, ''Türkiye Futbol Federasyonu görevlerini, yetki ve sorumluluklarını net bir şekilde kullanacaktır. Tartışılacak bir şey yok. Şunu ifade etmek isterim ki bazı kişiler radikal kararlar almamızı bekleyebilir. Biz normal bir vatandaş gibi, normal kişi gibi karar alamayız. Sorumluluklarımız var. Türkiye'nin futbolundan ve bunun geleceğinden sorumluyuz. Karar alırken bütün yönleriyle karar vermek zorundayız. Sorumsuz kişiler gibi davranamayız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Dolasıyla vereceğimiz kararlar bu doğrultuda olacaktır'' dedi.

Zaman zaman Etik Kurulu'nun kendilerine ilettiği raporlardan pasajlar okuyan Mehmet Ali Aydınlar, ''Kurulun çalışmaları sürerken konuyla ilgili olarak daha önce ifadeleri alınmayan kişilerin ifadeleri kurulumuza ulaştırılamamıştır. Bu nedenle somut bir iddianın doğru olup olmadığı bir şekilde değerlendirilememiştir'' diye konuştu.

Etik Kurulu'nun ikinci aşamada yapacağı incelemenin mevcut dosya üzerinden olacağını anlatan Aydınlar, ''Ancak, ilave, tekrar başka bilgi ve belgeler gelirse onlar da dosyaya eklenerek hep birlikte değerlendirilecektir. Adli kurullarla işbirliği içinde soruşturmayı yürütüyoruz. Etik Kurulumuz ya da Disiplin Kurulumuz savunma alması gerekirse sanırım adli kurumlarla işbirliği içinde bu işi hallederiz'' dedi.

ADI GEÇENLERİN DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLME NEDENLERİ
Şike iddialarında adları geçen kişilerin Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilme nedenlerine açıklık getiren başkan Aydınlar, şöyle konuştu:''Biz bu raporları aldıktan sonra bazı kişilerin istediği gibi karar veremeyiz. Disiplin Kurulu'na sevk edilen bazı yönetim kurulu üyeleri şu anda tutuklular. Tutuklu bulundukları halde imza atarak kulüplerini temsil edebilirler. Bu kararla bu temsil hakkı ellerinden alınmıştır.''

İsimleri geçenlerin ifadesi için herhangi bir teşebbüsün olup olmadığı yönündeki soruyu ise Aydınlar, ''Tutuklu ve tutuksuz, bizim için fark etmez. Kişiler var. Şüpheliler var. Savunmalarını alabilmemiz için suçlama yapmamız gerekiyor. Belge olması gerekiyor. Biz bu belgeyi gösteremiyoruz. Belgeyi göstermemiz yasak. Gösterirsek 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağız. Hiçbir savunma alamadık, alamayız. Böyle teşebbüsümüz olmadı'' diye yanıtladı.

''ŞU AN UEFA'NIN YAPTIRIMI SÖZ KONUSU DEĞİL''
Alınan kararlar sonrası UEFA'nın yaptırımlarının ne olacağı konusundaki soruyu ise başkan Aydınlar, şöyle yanıtladı: ''Şu anda Futbol Federasyonu henüz kulüplere bir yaptırım uygulamamıştır. Gizliliğin kalkmasını beklemektedir. Yani davanın açılmasını beklemektedir. Dolayısıyla şu an UEFA'nın da ne bize ne kulüplere yaptırım yapması söz konusu değil. Kişilerin savunma haklarını kullanma imkanı olduktan sonra kararımızı vereceğiz. Şu an için verilmiş karar yok. Sadece bir kısmı tedbirli olmak üzere PFDK'ya sevk edilmişlerdir. Şu an verdiğimiz karar bu.''

Mehmet Ali Aydınlar, Futbol Disiplin Talimatı'nın 55'inci maddesinin değiştirilmesinin düşünülüp düşünülmediği konusunda ise ''Şu anda talimatta değişiklik planlamıyoruz. Yapılacak değişiklik zaten yanlış algılanmaya neden olacaktır. Amacından saptırılması gibi sonuç doğuracaktır. Şu an çalışma söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

LİG NORMAL TARİHİNDE BAŞLAYACAK
Mehmet Ali Aydınlar, fikstürün normal zamanda çekileceğini ve ligin normal takvimde başlayacağını dile getirdi. Aydınlar, Bank Asya 1. Lig'de yer alan takımların da bu dosyanın içinde yer aldığını ifade etti. Ellerinde bir takım belgeler olduğunu anlatan Mehmet Ali Aydınlar, ''Ama bunlar bizim karar almamız için yeterli değil'' dedi.

BORSA KAPANIRKEN AÇIKLADI
Başkan Aydınlar, kulüplerin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki durumları konusunda Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmelerin yapılıp yapılmadığı konusundaki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Biz konunun sportif tarafına bakıyoruz. Yatırımcının hakkını korumak gibi konular, tabiİ üzerimize düşen bir şey olursa yaparız, bu SPK'nın görevi. SPK nezdinde veya İMKB nezdinde girişimimiz söz konusu değil. Davranışlarımıza dikkat ediyoruz. Bugün bu açıklamayı 17.30'da, Borsa kapandıktan sonra yapıyoruz. Buna özen gösteriyoruz.''

''KARAR VEREBİLECEĞİMİZ ŞEYLER OLSAYDI VEREBİLİRDİK''
Savcılıkta tutuklanmaya yetecek belgelerin olabileceğini kaydeden Mehmet Ali Aydınlar, ''Ama bizim karar almamız açısından yeterli olmayabilir. Tutuklama kararını veren biz değiliz. Onlar için yeterlidir ama bizim için bu kararı vermek açısından yeterli bilgi ve belge yok. Onun için karar verilemedi. Kesin karar verebileceğimiz şeyler olsaydı belki karar verebilirdik. Geldiğimiz nokta bu'' dedi.

''HİÇBİR BASKI SÖZ KONUSU DEĞİL''
TFF Başkanı Aydınlar, karar alırken üzerlerinde hiçbir baskının söz konusu olmadığını dile getirdi. ''Çekinceniz oldu mu?'' sorusunu Mehmet Ali Aydınlar, şöyle yanıtladı:

''Açık ve net söyleyeyim. Hiçbir zaman zaten hesap yaparak konuşmam. Hiçbir baskı veya çekince söz konusu değil. Ben çok netim. Bu olayların müsebbibi ben değilim. Bu yönetim kurulu da değil. Biz burada bu süreci en doğru, en adil, en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Zaten burada alacağımız kararla toplumun bütün kesimlerini mutlu etmemiz mümkün değil. Mutlaka aldığımız kararları beğenmeyen bir kesim olacak. Bu matematik değil. Sübjektif bir konu. Herkes istediği yere çekebilir. Alacağımız karara öncelikle kendimizin inanması ve arkasında durabiliyor olmamız önemli. Çekincemiz yok.''

Başkan Aydınlar, gizlilik kararının kalkmasının ardından haklarında iddia bulunanların savunmalarını alacaklarını, dosyada isimleri geçtiği için bu kişileri PFDK'ya sevk ettiklerini dile getirdi.

''KENDİNİ ŞÜPHELİ GÖREN KULÜP...''
Alınan kararlar sonrasında kulüplerin Avrupa kupalarına katılma durumlarına yönelik soruya da Aydınlar, ''Kendilerini şüpheli olarak gören kulüpler katılmayabilir'' karşılığını verdi.

Avrupa kupalarına katılmanın tamamen takımların sorumluluğunda olduğunu kaydeden Mehmet Ali Aydınlar, ''Kendilerini şüpheli gören varsa şimdiden katılmayabilirler. UEFA da suçlu oldukları kanıtlanırsa gerekli cezayı verecektir. En son Yunanistan'da örneğini gördük. Bunun muhatabı ismi geçen ve şüpheli konumda olan kulüplerdir'' dedi.
Karar sürecinin uzaması halinde uygulamanın gelecek sezonlar için olup olmayacağı konusunda ise Aydınlar, ''Şu an kendimizi bağlamayalım. Bu iddianamenin ortaya çıkması gerekiyor. Mahkemece kabul edilmesi gerekiyor. Daha sonra bizim Etik ve Disiplin Kurulumuzun savunmaları alması gerekiyor'' diye konuştu.

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, yaşanan süreçte kulüplerin olumlu tavır aldığını, kendilerine bir şey yansımadığını vurgulayarak, kulüplere teşekkür etti.

BEŞİKTAŞ:VERİLMESİ GEREKEN BİR KARARDI
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) bugün aldığı kararlarla ilgili açıklama yaptı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, TFF kararları ile ilgili şöyle denildi:

''Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk edilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararında açıkladığı gerekçelerle kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz.'' AA

Facebook

Youtube