Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na İlker Aycı Atandı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Alparslan Korkmaz'dan boşalan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevine Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı atandı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından yapılan açıklamada, 2006 yılından bu yana Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan İlker Aycı’nın, 3 Ocak 2011 tarihi itibariyle Ajans Başkanlığı görevine asaleten atandığı ifade edildi.
Açıklamada, 1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı’nın, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra 1995 yılında İngiltere’de Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde araştırmacı olarak bulunduğu ve 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programından mezun olduğu belirtildi. İş hayatına 1994 yılında başlayan İlker Aycı’nın, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ve Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş. ve 2006 yılından bu yana da Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürü olarak çalıştığı bildirildi.

Aynı zamanda, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş. ve VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü gibi kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık gibi görevler de üstlenmiş olan Aycı’nın evli ve bir çocuk babası olduğu belirtildi.(ANKA)

Facebook

Youtube